VIDEO O studentă de la Fizică, în finala naţională a concursului de ştiinţă FameLab
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Trei minute ca să convingi juriul: conţinut, claritate, carismă

VIDEO O studentă de la Fizică, în finala naţională a concursului de ştiinţă FameLab

GALERIE
FameLab_diploma Strugaru Malina_Iasi
  • FameLab_diploma Strugaru Malina_Iasi
- +

Irina-Mălina Strugaru, studentă în anul al III-lea la Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, a fost selectată ieri în cadrul unui eveniment online să reprezinte UAIC la finala naţională a competiţiei internaţionale FameLab, una dintre cele mai importante competiţii de comunicare a ştiinţei din lume.

 La selecţia regională organizată de universitate şi British Council România s-au înscris trei concurenţi. Aceştia au avut la dispoziţie doar 3 minute pentru a convinge juriul cu o prezentare a unui subiect ştiinţific, fără a se folosi de prezentări tip PowerPoint sau alte resurse media. Prezentările concurenţilor au fost evaluate de juriul selecţiei regionale FameLab în baza a trei criterii: conţinut, claritate şi carismă. Astfel, câştigătoarea semifinalei de la UAIC a reuşit să convingă juriul prin prezentarea unei teme despre soft robotics (robotica moale sau flexibilă), despre funcţionarea şi aplicaţiile acestor tehnologii în medicină şi în alte domenii de interes.

În anul 2019, Irina-Mălina Strugaru a obţinut locul al II-lea la faza naţională a concursului FameLab unde a abordat, într-o manieră originală şi accesibilă publicului larg, o temă complexă privind procesele neliniare şi de autoorganizare. „Mi-a plăcut întotdeauna să explic ştiinţa altor oameni. Îmi place să cred faptul că comunicarea ştiinţei poate înlătura stereotipurile rigide create în jurul disciplinelor STEM şi să îi facă pe cât mai mulţi oameni să vadă nu doar frumuseţea şi distracţia experimentelor, dar şi să înţeleagă mai bine ce se petrece în spatele acestora. Prin intermediul acestei competiţii, îmi doresc să îmi îmbunătăţesc abilităţile de prezentare şi vorbire în public, dar şi să cunosc alţi oameni pasionaţi de ştiinţă şi să aflu mai multe despre activitatea acestora”, a declarat studenta.

Finala naţională a competiţiei FameLab România va avea loc în luna mai a acestui an. Concurenţii din finala naţională vor beneficia de un masterclass de comunicare susţinut de specialişti din Marea Britanie şi România, iar câştigătorul va avea ocazia de a reprezenta ţara la finala mondială FameLab International, organizată în toamna acestui an. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.