VIDEO Oraș ucrainean distrus în totalitate de ruși, la granița de nord-est

miercuri, 22 mai 2024, 11:10
1 MIN
 VIDEO Oraș ucrainean distrus în totalitate de ruși, la granița de nord-est

Orașul de graniță ucrainean Vovceansk a fost aproape distrus, a declarat marți, 21 mai, un oficial local, în timp ce luptele grele continuă în regiune, la 12 zile după ce Rusia a lansat o nouă ofensivă în nord-est, scrie Politico.

„Situația din Vovceansk este critică”, a declarat marți Tamaz Hambarașvili, șeful administrației orașului, în timpul unui teleton național. Forțele ucrainene dețin încă aproximativ 60 la sută din orașul-cheie din provincia Harkov, după lupte urbane sângeroase cu trupele ruse, au declarat cu o zi mai devreme autoritățile ucrainene. Soldații s-au luptat din casă în casă și pe străzi, în timp ce armata rusă căuta să-și consolideze poziția în regiunea de nord și să împingă liniile ucrainene în sud și est. „Inamicul continuă să încerce, în special în interiorul Vovceansk, să împingă forțele armate ucrainene din oraș”, a declarat viceguvernatorul Roman Semenuha, la televiziunea ucraineană, pe 20 mai. Guvernatorul regiunii, Oleh Siniehubov, a adăugat că ofensiva rusă, care a început pe 10 mai, a distrus în mare parte orașul.

Liniile de luptă din Vovceansk sunt acum cele două maluri ale râului Vovcea, care despart orașul, a declarat guvernatorul regiunii. Ucraina evacuează civili din jurul Vovceansk, în timp ce forțele ruse avansează în zonă și bombardează zilnic orașul cu artilerie grea, relatează site-ul de știri Kyiv Independent.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii