De Business

Punem punctul pe știi

VIDEO Panifcom vrea să atace toată piața națională. Acum, 100.000 de pâini pleacă zilnic în Moldova

vineri, 14 iunie 2024, 03:00
2 MIN

Producătorul de panificație Panifcom din Iași are planuri de extindere: dorește să acopere toată piața națională, în prezent deservind doar regiunea Moldovei. O nouă linie tehnologică este în teste în fabrica amplasată pe Calea Chișinăului, care ar ajuta compania să își consolideze poziția pe piața națională de panificație. Businessul este controlat de Ștefan Holicov și Liviu Bălănici.

Pentru a atinge acest obiectiv, produsele trebuie să aibă un termen de valabilitate lung, de cel puțin 21 de zile, astfel încât pâinea să poată fi distribuită în magazinele naționale, a explicat Cristina Potolincă, director executiv Panifcom. Compania analizează la momentul actual diferite metode de conservare, cum ar fi ambalarea în atmosferă controlată, congelarea sau pasteurizarea, în condițiile în care au o gamă de panificație cu rețetă curată. Anul acesta, Panifcom împlinește 100 de ani de activitate pe piața de panificație, iar evenimentul a fost marcat, ieri, printr-un tur al fabricii de pe Calea Chișinăului.

Se fac 10.000 de pâini pe oră

Fabrica Panifcom din Iași se desfășoară pe o suprafață totală de aproximativ 12.000 mp. Întregul proces de producție este automatizat. Pornind de la silozuri, cu o capacitate de 350 de tone, făina intră direct pe una din cele trei linii de producție a pâinii, iar de la malaxare până la ambalare totul se realizează fără intervenție umană. Capacitatea celor trei linii este de 10.000 de pâini pe oră, iar silozul acoperă necesarul pentru zece zile.

Câți clienți are în portofoliu Panifcom

Zilnic, 100.000 de pâini ajung pe 53 de rute din zona Moldovei. Pentru a eficientiza consumul de energie, Panifcom a implementat un sistem de management energetic prin instalarea unui sistem fotovoltaic de 400 kW, generat de 1.078 de panouri fotovoltaice.

Iar acum se lucrează și la integrarea în fabrică a unui echipament automatizat de ambalare a pâinii. Compania lucrează la comandă, având în total circa 1.300 de clienți și 1.800 de puncte de livrare. În prezent, Panifcom are șase magazine proprii în Iași.

Agropan Impex a raportat pe anul trecut afaceri de aproximativ 16 mil. euro

Compania Agropan Impex, care produce sub brandul Panifcom, a ajuns anul trecut la afaceri de circa 79 mil. lei (aproximativ 16 mil. euro), în creștere cu 17,5% față de 2022, când exercițiul financiar a fost încheiat cu 67,2 mil. lei (13,6 mil. euro), potrivit datelor raportate de firmă la Ministerul Finanțelor. Profitul net a ajuns în 2023 la aproape 9,4 mil. lei (1,9 mil. euro), în creștere cu 24% comparativ cu anul anterior, când câștigul s-a ridicat la 7,6 mil. lei (1,5 mil. euro), după cum reiese din bilanțurile societății ieșene. Compania are aproximativ 250 de angajați.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii