VIDEO: Parcul ieşean eGreen: începe amenajarea! Va fi unul dintre cele mai mari din oraş
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

VIDEO: Parcul ieşean eGreen: începe amenajarea! Va fi unul dintre cele mai mari din oraş

GALERIE
parc Egreen
  • parc Egreen
- +

S-a încheiat oficial licitaţia pentru amenajarea uneia dintre cele mai mari zone de agrement din Iaşi. În câteva zile vor veni dotările, de la mobilier obişnuit pentru un parc până la instalaţiile de joacă şi echipamentul de fitness. Ştiţi unde se află parcul eGreen de la marginea oraşului, proiect finanţat de Uniunea Europeană?

Licitaţia pentru achiziţionarea de bunuri şi dotări aferente proiectului „Reabilitare şi modernizare a zonei de agrement C.A. Rosetti” s-a încheiat. Câştigătoare a fost desemnată asocierea a două firme bucureştene, CNC Romcenter şi David Mag Irones, cu una din Drobeta Turnu Severin, New Beginiong Constructions Company. Contractul de furnizare a fost adjudecat pentru 3,18 milioane de lei, Primăria făcând o economie de jumătate de milion - din banii europeni, de altfel.

Crearea parcului eGreen este unul din cele două proiecte finanţate din fonduri europene prin care administraţia locală va reabilita mai multe zone degradate din oraş. După eGreen, cea mai mare dintre acestea, unde lucrările au început deja, se află pe strada Bradului, în Nicolina. Parcul eGreen este situat la intersecţia bd. C.A. Rosetti (DN 24) cu două străzi de legătură la zone rezidenţiale şi la viitorul amplasament al Spitalului Regional de Urgenţă (Albineţ şi Brânduşa).

Cititi si: Totul despre viitorul cel mai modern parc din Iaşi, cu bani de la UE. Copoul va fi concurat de eGreen

Pe cele 1,8 hectare urmează să se amplaseze stâlpi de iluminat, echipament de fitness şi piese de mobilier - bănci inclusiv solare, suporturi pentru biciclete, pergole, fântâni decorative, panouri de informare „touch screen”, gard de împrejmuire. Termenul de garanţie solicitat pentru toate acestea este de 24 de luni.

Amenajarea peisagistică a zonei de agrement „eGreen” Parc va cuprinde ansambluri de joacă, spaţii de relaxare şi gazon, o „grădină labirint”, o zonă de skate şi role, terenuri de sport, tobogane, patinoar etc. Proiectul prevede şi un amfiteatru verde în aer liber, o zonă destinată cercetaşilor şi persoanelor care practică parkour, o scenă circulară multifuncţională, fântâni decorative, precum şi o platformă belvedere de unde va putea fi văzut întreg parcul. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.