Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

(VIDEO) Pelicula „Familia mea fericită”, marele câştigător al TIFF. Lista filmelor premiate!

GALERIE
Familia mea fericita
  • Familia mea fericita
- +

Filmul „Familia mea fericită” a câştigat, sâmbătă, Trofeul Transilvania al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Premiul Publicului revenind peliculei „Patră pe inimă”. În cadrul galei de sâmbătă seară actorul Alain Delon a primit pentru întreaga carieră, actriţei Tora Vasilescu i-a fost decernat un premiu de excelenţă, în timp ce actriţa Violeta Andrei a fost de asemenea premiată pentru întreaga carieră.

Trofeul Transilvania- marele premiu al TIFF- a revenit peliculei „Familia mea fericită”, o coproducţie Georgia – Germania-Franţa, în regia lui Simon Gross şi Nana Ekvtimishvili. Pelicula spune povestea Mananei, care în seara celei de-a 52-a aniversări îşi ia familia prin surprindere anunţând că pleacă. Ea este măritată de 30 de ani şi locuieşte într-un apartament cu patru camere alături de soţ, părinţi, cei doi copii şi ginerele ei. La început, familia nu o ia în serios, dar Manana îşi face valiza şi pleacă, lăsându-şi rudele cu numeroase întrebări cu privire la ce se va întâmpla cu ea, dar şi de motivele plecării sale. Filmul a mai primit un premiu pentru cea mai bună regie la Sofia, în 2017, iar la TIFF a pelicula şi-a adjudecat de asemenea şi Premiul pentru cea mai bună interpretare, acordat actriţei care o joacă pe Manana, Ia Shugliashvili.

În cadrul galei, actorul francez în vârstă de 81 de ani, Alain Delon, a primit Premiul pentru întreaga carieră, el afirmînd în faţa publicului care l-a aplaudat minute în şir că ceea ce şi-a dorit cel mai mult în viaţă a fost să facă ce îşi doreşte şi că actoria este cea mai frumoasă meserie din lume.

Printre câştigătorii galei din acest an a TIFF se numără şi actriţa Tora Vasilescu, cea care a primit Premiul de Excelenţă. Surpriza serii a fost anunţată de directorul TIFF, Tudor Giurgiu, care i-a acordat actriţei Violeta Andrei un premiu pentru întreaga carieră. Premiul publicului a fost decernat peliculei „Piatră pe inimă”, în regia lui Gudmundur Arnar Gudmundsson, în timp ce Premiul publicului Cinepub pentru cel mai popular film românesc a ajuns la filmul „Planeta Petrila”, de Andrei Dăscălescu.

La eveniment a fost prezent şi Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ionuţ Vulpescu. Acesta a discutat  despre problemele generate de Ordonanţa 91, asigurându-i pe cei prezenţi că va încuraja orice demers care vizează o dezbatere pe tema legii cinematografiei. „Nu ştiu dacă are legătură cu ordonanţa, dar îmi vine in minte o replică din «Samuraiul»: «Nu există singurătate mai mare decât cea a unui samurai. Poate cea a unui tigru în junglă». Sunt de acord că trebuie o dezbatere reală despre cum putem îmbunătaţi cinematografia, avem nevoie de legislaţie la nivelul anului 2017. Dar într-o pălărie foarte mare . Voi iniţia o dezbatere reală pe marginea viitorului cinematografiei romaneşti”, a spus ministrul Culturii.

News.ro vă prezintă lista premiilor acordate în cadrul TIFF 2017, în ordinea în care acestea au fost decernate:

Premiul  Juriului Tinerilor francofoni- „Efectul acvatic”, în regia lui Solveigh Anspach

Vila Kult Residency Award- „La Civil”, în regia Teodorei Ana Mihai

CoCo Award- „The Island”, în regia lui  Dumitru Grosei

Servicii de post producţie oferite de Chainsaw Europe – „The man who surprised Everyone”, regia  Natalia Merkulova/Alexey Chupov

Romanian Film Centre and DACIN SARA Prize- „La Civil”, regia Teodora Ana Mihai

Eurimages co-production development award- „The Empty House”, în regia lui Rati Tsiteladze

Premiul Fipresci „Dezîndrăgostire”, în regia lui Stergios Starchos

Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj din secţiunea Umbre- „Panta”, în regia lui Tim Egan

Premiul Publicului- „Piatră pe inimă”, în regia lui Gudmundur Arnar Gudmundsson

Premiul publicului Cinepub pentru cel mai popular film românesc- „Planeta Petrila”, în regia lui Andrei Dăscălescu

Premiul Zilele Filmului Românesc-secţiunea scurtmetraj- „Scris/Nescris”, în regia lui Adrian Slişteanu

Premiul Zilei Filmului Românesc- „Inimi cicatrizate”, în regia lui Radu Jude

Premiul pentru cea mai bună interpretare- Ia Shugliashvili , pentru rolul din „Familia mea fericită”

Premiul Special al Juriului- „Tărâmul binecuvântat”, în regia lui Francis Lee

Premiul de Excelenţă- Tora Vasilescu

Premiul pentru cea mai bună regie- „Piatră pe inimă”, în regia lui Gudmundur Arnar Gudmundsson

Premiul pentru întreaga carieră- Violeta Andrei

Trofeul Transilvania- „Familia mea fericită”, regia Nana Ekvtimishvili şi Simon Gross

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri