VIDEO: Peste 40 la sută din studenţii USAMV Iaşi beneficiază de diverse tipuri de burse, unele dintre acestea fiind unice în ţară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

VIDEO: Peste 40 la sută din studenţii USAMV Iaşi beneficiază de diverse tipuri de burse, unele dintre acestea fiind unice în ţară

GALERIE
studenti
  • studenti
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”din Iaşi sprijină studenţii oferindu-le prosibilitatea înscrieri în programe de internship plătite. Nu mai puţin de 50 de studenţi de la cele patru facultăţi ale USAMV s-au înscris şi lucrează deja în cadrul internship-urilor propuse de instituţia de învăţământ superior ieşeană.  

Ştefania este studentă la Facultatea de Agricultură, specializarea Ingineria şi managementul afacerilor agricole şi se află printre cei care au dorit să rămână în Iaşi pentru a se specializa pe perioada verii, în cadrul internshipului. „Motivele care au stat la baza deciziei mele sunt atât de natură profesională, dorința mea de a deprinde concret cunoștințele dobândite până acum fiind mare, internshipul reprezentând o oportunitate de a aplica practic ce am studiat până acum. De asemenea, după lunile petrecute departe de colegii mei, din cauza situaţiei pandemice, mi-am dorit foarte mult să îmi revăd prietenii, să mai fiu alături de ei şi nu în ultimul rând m-am bucurat pentru această oportunitate, deoarece cu banii câştigaţi îmi asigur o parte din cheltuielile de vară”, a povestit Ştefania. Ea alături de ceilalţi studenţi ai USAMV care au profitat de această oportunitate sunt în Saţiunea Didactică şi participă la diverse activităţi specifice acestui sezon. „Învățăm, suntem împreună cu ceilalți colegi, lucrăm şi mai câştigăm şi bani. Este o oportunitate oferită de conducere pe care noi o apeciem” susţine Andrei, un alt beneficiar al internshipului oferit de USAMV Iaşi.  Pentru activitatea prestată tinerii studenți primesc o bursă în valoare de 1590 lei pe lună.

Internship-urile fac parte dintr-un program mai amplu al conducerii USAMV de a sprijini financiar atât studenţii cu performanţe ştiinţifice, cât şi pe cei care fac parte din categori sociale vulnerabile. USAMV Iaşi se numără printre puţinele universităţi din ţară care suplimentează substanțial numărul burselor, asigurând fondurile necesare din veniturile proprii. De asemenea, universitatea este prima din România care a iniţiat programul „bursa de campus” oferind studenţilor care nu reuşesc să obţină media 8, în urma sesiunii, posibilitatea să lucreze în spaţii precum Biblioteca, Cantina, Stațiunea Didactică, Clinici veterinare sau alte locaţii alte facultăţilor. „USAMV acordă burse de campus în valoare de 500 lei pe lună din venituri proprii, pe bază de competiție, studenților care doresc să desfășoare diverse activități în campusul studențesc, de preferat în domeniul lor de studii. Activitățile se desfășoară în afara programului didactic, în medie 20 ore pe săptămână”, a precizat prorectorul cu activităţile studenţeşti prof. univ. Dr. Vasile Stoleru.

Mai precizăm că valoarea burselor de performanță academică și științifică este de 1200 lei, bursa de merit I este de 725 lei, bursa de merit II are o valoare de 625 lei, bursa socială și cea de campus au o valoare de 500 lei. Peste 40 la sută din studenții USAMV sunt bursieri.
De asemenea, diferite companii partenere ale Universității, dintre care amintim doar Semtop Group, Premium Porc sau Agricola Târgu Frumos, oferă internshipuri, burse sau premii studenților USAMV Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.