anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

VIDEO Plimbare printre mormintele celebre din Cimitirul Eternitatea. Tur ghidat, 2 noiembrie, ora 11.00

GALERIE
harta cimitir eternitatea
 • harta cimitir eternitatea
- +

Cum am putea descrie cimitirul Eternitatea? Un spațiu al morții care celebrează viața? Un amfiteatru în care ni se predă în tăcere istoria artei? O carte în care îi regăsim pe marii scriitori care ne-au marcat copilăria și adolescența? Sau poate un muzeu care ne îndeamnă la visare și meditație? Toate acestea, firește dar mai presus de toate, cimitirul este depozitarul identității nostre, un spațiu care ne vorbește în felul său, sintetic, despre viața și dorințele celor care au trăit în acest oraş, despre societatea și istoria Iașului. 

Vă invităm să descoperiți acest veritabil spațiu cultural ieșean alături de echipa proiectului „Eternity 143”, realizat de Societatea de Studii Istorice din România (S.S.I.R) în parteneriat cu Asociația „AltIași”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.). 

Sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 11.00, ne vom plimba din nou pe aleile cimitirului Eternitatea împreună cu istoricii Leonidas Rados, Ovidiu Buruiană, Cătălin Botoșineanu, Florea Ioncioaia, actrița Ana Hegyi și cu ghidul Irina Tacu. Fiecare participant va primi gratuit harta cimitirului în care sunt marcate monumentele funerare ale celor mai importante personalități înhumate la Iași. Va fi utilă în cazul în care veți dori să reveniți în acest frumos și neconvențional muzeu. Monumentele funerare, statuile, obeliscurile devin ele însele obiecte ale admirației. Unele îți taie respirația prin mesajul lor sau prin măiestria cu care au fost realizate. În concluzie, cimitirul Eternitatea este un veritabil spațiu cultural, pe care avem obligația, noi, ieșenii, să-l prețuim.

Intrarea este liberă.    

Mai multe informații despre proiect găsiți pe pagina de FB Eternity 143

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.