VIDEO: Preşedintele Iohannis îşi face bilanţul pe Facebook la 100 de zile de mandat

marți, 31 martie 2015, 11:10
3 MIN
 VIDEO: Preşedintele Iohannis îşi face bilanţul pe Facebook la 100 de zile de mandat

Preşedintele Klaus Iohannis a postat, marţi, pe Facebook bilanţul, în imagini, a 100 de zile de mandat, care cuprinde vizitele externe, semnarea acordului privind finanţarea armatei, dar şi solicitarea către Parlament de a finaliza în această sesiune legi importante, precum cele electorale.

”Azi se împlinesc 100 de zile de când sunt Preşedintele României. Această perioadă este un prim pas către România pe care o construim împreună”, se precizează în postarea preşedintelui Iohannis de pe Facebook.

Postarea este însoţită de un film care prezintă principalele acţiuni ale şefului statului, de la preluarea mandatului prezidenţial.

 

100 de zile de mandat prezidențial

Azi se împlinesc 100 de zile de când sunt Președintele României. Această perioadă este un prim pas către România pe care o construim împreună.

Posted by Klaus Iohannis on Monday, March 30, 2015

”La învestitură, mi-am asumat cele trei responsabilităţi constituţionale de preşedinte al României: apărarea naţională, securitatea ţării şi politica externă”, se arată în filmul cu bilanţul celor 100 de zile de mandat, care mai cuprinde imagini de la semnarea acordului politic privind creşterea finanţării apărării, întâlnirea cu Victoria Nuland, subsecretarul de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, vizita la sediul NATO de la Bruxelles.

Prezentarea bilanţului şefului statului mai cuprinde imagini din întâlnirile cu liderii europeni, Iohannis arătând că în toate aceste întâlniri, a susţinut intrarea României în Schengen, ”pentru că nu acceptă o Europă cu două viteze”. ”Avem dreptul la prosperitate, ca oricare alt stat mebru UE”, se mai menţionează în film.

”Am cerut partidelor politice un calendar al sesiunii parlamentare, legea finanţării partidelor şi a campaniilor electorale, legea votului prin corespondenţă şi simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentare”, se arată în prezentarea video.

Şeful statului aminteşte şi participarea la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde ”a atras atenţia că recuperarea banilor pierduţi de stat în urma actelor de corupţie este obligatorie, nu opţională”. ”Cu aceşti bani se pot construi şcoli şi spitale”, se arată în film.

”Numai o reformă profundă a clasei politice ne poate asigura că nu vom repeta niciodată trecutul, aşa cum îl descriu dosarele fostei Securităţi”, se mai arată în film, care prezintă vizita şefului statului la arhivele CNSAS de la Popeşti-Leordeni.

Vizitarea Laserului de la Măgurele, vizita la Spitalul Fundeni, dar şi vizitele oficiale în Franţa, Germania, Polonia, Ucraina şi Chişinău, apar în bilanţul preşedintelui Iohannis.

”Patriotismul, spiritul civic, conştiinţa libertăţii şi a puterii de a decide prin vot mă leagă de toţi românii din ţară şi din sătrinătate. Suntem o naţiune puternică şi curajoasă, cu aspiraţii pe care am privilegiul să le reprezint şi datoria să le împinesc”, transmite şeful statului.

Postarea de pe pagina oficială a preşedintelui Iohannis avea, la două ore de la publicare, 70.000 de vizualizări.

Mediafax

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii