VIDEO: Primarul Chirica şi deputatul Chichirău o nouă rundă de acuzaţii pe tema bugetului municipiului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

VIDEO: Primarul Chirica şi deputatul Chichirău o nouă rundă de acuzaţii pe tema bugetului municipiului

GALERIE
Chrica and Chichirau
  • Chrica and Chichirau
- +

Cosette Chichirău, deputat USR PLUS, a avut dimineaţă o nouă reacţie dură faţă de primarul Mihai Chirica. Cosette susţine că USR PLUS s-a opus adoptării bugetului municipiului Iaşi din cauză că are prevăzute prea puţine investiţii şi este orientat pentru a satisface clientela actualului edil.

Într-o conferinţă de presă care a avut loc în această după amiază, primarul Chirica a răspuns acuzaţiilor aduse de deputatul Chichirău, chiar mai mult i-a acuzat pe consilierii USR PLUS şi pe parlamentarul de Iaşi că sunt mai răi decât Dragnea.

Declaraţiile deputatui Chichirău:

“Mihai Chirica tot un pesedist de şcoală veche a rămas. Fostul băiat de mingi al baronului local Gheorghe Nichita minte, jigneşte şi îi dezinformează deliberat pe ieşeni. Declaraţiile virulente de ieri au o singură explicaţie: Chirica a intrat în panică pentru că USR PLUS i-a demascat incompetenţa. Ieri, primarul Iaşului s-a victimizat ca un hoţ prins cu mâna în buzunarul altuia. Las mai jos faptele, astfel încât toată lumea să-l vadă pe Chirica exact aşa cum este: un neputincios, un incompetent şi un iresponsabil care preferă să bage panica în populaţie în loc să-şi facă treaba lui de primar.

1. Bugetul prezentat ieri de Mihai Chirica are prea puţine investiţii şi prea multe cheltuieli. Nu este în intersul ieşenilor, ci doar al camarilei lui Chirica. Prin urmare, nu putea fi votat.

2. Iaşul NU rămâne fără bani. Sunt 88 de milioane de lei în conturile primăriei, bani care sunt arhisuficienţi pentru plata cheltuielilor curente şi a salariilor. Chiar dacă bugetul nu a fost votat, nu se blochează nimic. Nu se stinge lumina decât în mintea lui Chirica.

3. Soluţia este simplă: un nou proiect de buget, o nouă şedinţă de consiliu şi un nou vot. Chirica ar face bine aşadar să lase lamentările şi să-şi facă treaba. Să vină cu un buget care să includă investiţii şi dezvoltare, nu posturi noi de funcţionari publici pentru clientela lui personală. Banii publici nu sunt banii lui de-acasă.

4. Mihai Chirica este singurul vinovat pentru ce s-a întâmplat ieri. A crezut că va merge şi de data asta aşa cum a fost obişnuit în ultimii 10 ani. Adică el să propună toate aberaţiile şi colegii lui de partid (de la PSD sau PNL) să voteze fără să citească. Ei bine, acum nu mai este aşa.

5. Îi solicit Chirica să nu se mai victimizeze şi să nu mai mintă. Mai bine să-şi folosească toată energia pentru a pregăti un nou proiect de buget. Suntem oricând gata să dezbatem şi să votăm un buget care ţine cont de interesul ieşenilor, nu de interesul camarilei lui Chirica.

Şi încă ceva. Era întunericului este cea din care a ieşit Mihai Chirica. Este era mandatelor pesedisto-peneliste care au ţinut Iaşul în subdezvoltare şi la care Chirica a fost participant şi beneficiar direct. Este era în care s-a furat pe rupte, s-au aprobat toate aberaţiile urbanistice, s-au făcut combinaţii pe bani publici, angajări pe criterii politice şi mai ales averi colosale. De care Chirica nu este deloc străin”, scrie Cosette Chichirău pe pagina sa de socializare.

Declaraţiile primarului Chirica:

 “USR PLUS nu are ce căuta la guvernare. Ei pentru mine nu mai contează. Voi intra în grevă japoneză”, a spus primarul.

“Noaptea ca hoţii? Voi sunteţi noptea ca hoţii. Dragnea a fost minciună pe lângă voi. Sunteţi mai răi decât Dragnea. Luptaţi pentru Justiţie, dar de fapt furaţi în numele Justiţiei. Asta vă doriţi. Şi va ieşi la lumină picătură cu picătură din otrava pentru care aţi sădit-o în sufletul poporului român”, a spus primarul faţă de ultimele mişcări politice din rândul USR PLUS în Consiliul Local Iaşi.

Cititi si: Bugetul Iaşului, în aer. Chirica pierde bătălia din Consiliu. USR - abţinere, PSD - afară

Cititi si: De ce nu a votat USR bugetul? „Chirica a venit cu o propunere absolut sfidătoare”

Cititi si: Apocalipsa după Chirica. „Iaşul intră în era întunericului”

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.