anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

VIDEO: Probleme cu noul verde intermitent din zona Moara de Foc

GALERIE
intersectie-verde-intermitentverde-intermitent-canta
 • intersectie-verde-intermitent
 • verde-intermitent-canta
- +

În urmă cu aproximativ o lună, în intersecțiile din zona Moara de Foc, cea dinspre Păcurari și cea dinspre Canta, au fost montate mai multe indicatoare de tip verde intermitent care permit virajul la stânga sau la dreapta.

Există însă o problemă care îi afectează pe pietoni și pe șoferi în aceeași măsură.

Una dintre trecerile de pietoni este la distanță de intersecție pentru că acolo este stația de tramvai. Semafoarele acelei treceri trebuie coordonate cu cele din intersecția mare pentru fluidizarea traficului. Acest lucru s-a făcut "din buton". Concret, acum pietonii care nu apasă butoanele riscă să rămână pe trotuare sau să treacă pe roșu pentru că nu se schimbă culoarea semaforului, fiind mereu verde pentru șoferi.

Problema mare este însă următoarea: s-a impus verdele intermitent și pentru acea zonă, deși virajul se face după o distanță destul de mare. Acel semn trebuie amplasat în buza intersecției pentru a evita accidentele.

Șoferii care vor să facă dreapta abia la Moara de Foc nu văd pietonii care vin de la Lidl sau de pe peron pentru că au două șiruri de mașini, eventul și un vagon în stânga, iar pietonii nu văd autoturismele care riscă să-i ia pe sus înainte de a ajunge pe trotuar pentru că două șiruri de mașini sunt oprite ca să le acorde prioritate.

Vedeți în imaginile surprinse seara târziu, când traficul este extrem de redus, cât de obturată este vizibilitatea:

Una dintre soluții, cred unii ieșeni, ar fi mutarea stației de tramvai și, implicit, a trecerii de pietoni. Dar nu toți sunt de acord cu această măsură.

VEDEȚI ȘI:

IMPORTANT! Șoferii pot face stânga de la Moara de Foc spre Gară - AICI

ATENȚIE! Schimbare în regulile de trafic din intersecția Moara de Foc (UPDATE) - AICI

VIDEO: Intersecția de la Moara de Foc a devenit periculoasă. Risc mare de accident - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.