VIDEO Proiect transfrontalier pentru creșterea încrederii oamenilor în poliție
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

VIDEO Proiect transfrontalier pentru creșterea încrederii oamenilor în poliție

GALERIE
WhatsApp Image 2021-09-23 at 11.06.15 (1)
  • WhatsApp Image 2021-09-23 at 11.06.15 (1)
- +

În sala de conferințe „New York” a Hotelului „Ramada” din municipiul Iași a avut loc conferința de închidere a proiectului transfrontalier „Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași", cod 2SOFT/4.3/48, acronim BRITPOC.  

Proiectul "Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași" este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România - Republica Moldova, 2014 - 2020, prin intermediul  Instrumentului European de Vecinătate (ENI) și este implementat de către Consiliul Raional Ialoveni, în parteneriat cu Asociația Internațională a Polițiștilor, Secția Română - Regiunea 1 Iași.
Valoarea totală a proiectului, care se derulează in perioada 14 iulie 2020 – 30 septembrie 2021, este de 209.570 Euro, dintre care 89,9% este finanțarea nerambursabilă a Uniunii Europene, iar 10,1% reprezintă contribuția partenerilor.
 
Obiectivul general al proiectului este de a crește eficiența unităților de poliție din raionul Ialoveni și județul Iași, prin dotarea cu echipament de operare și îmbunătățirea nivelului de pregătire prin organizarea de  sesiuni de training și networking cu polițiști de pe ambele părți ale frontierei UE – R. Moldova și implicit consolidarea  cooperării acestora.
 
Proiectul are trei obiective specifice, după cum urmează: 
-obiectiv specific 1: Consolidarea capacităților de cooperare durabilă a unităților de poliție din raionul Ialoveni și județul Iași prin organizarea a 6 evenimente de instruire (metode moderne de investigare și urmărire penală; protecția și promovarea drepturilor omului; comunicarea cu membrii comunității) pentru 120 de polițiști din grupul țintă și 2 sesiuni de networking, care vor include activități de agrement / sport și studii de caz pentru  60 de polițiști.
 
-obiectiv specific 2: Creșterea nivelului de profesionalism al polițiștilor, prin achiziționarea următoarelor echipamente de operare și facilități: 25 de sisteme informatice; 25 imprimante multifuncționale; 3 vehicule pentru intervenția poliției (Consiliul raional Ialoveni) și 10 sisteme informatice, 10 imprimante multifuncționale și dotarea unei săli de pregătire (Asociația Internațională a Polițiștilor - Secția Română,  Regiunea 1 Iași). 
-obiectiv specific 3: Creșterea nivelului de încredere a cetățenilor din raionul Ialoveni și județul Iași, prin organizarea a 200 de întâlniri cu cetățenii și diseminarea a 1000 de ghiduri despre reglementările legale privind activitățile și responsabilitățile poliției din ambele țări, precum și concepte de interes general.
 
Proiectul și-a propus să îmbunătățească interacțiunea și comunicarea dintre poliție și cetățeni, asigurând un climat optim de siguranță pentru comunitate prin încurajarea cetățenilor să informeze poliția în mod responsabil atunci când cunosc despre comiterea unor fapte ilicite. 
În cadrul  proiectului Regiunea 1 Iași a realizat materialele pentru cele trei teme - Metode moderne de investigare și urmărire penală; Protecția și promovarea drepturilor omului; Comunicarea cu membrii comunității - care au fost prezentate în cadrul celor 6 sesiuni de training (fiecare cu durata de două zile), desfășurate la Iași, la care au participat 120 de polițiști dintre care 95 din cadrul Inspectoratului de poliție Ialoveni. De asemenea s-au desfășurat  două sesiuni de networking la care au participat 60 de polițiști, câte 30 din cadrul fiecărui Inspectorat
 
Au fost achiziționate și puse la dispoziția  Inspectoratului de poliție Ialoveni  3 autoturisme pentru intervenția poliției, 25 de sisteme informatice și 25 imprimante multifuncționale.  IPJ Iași a primit 10 sisteme informatice, 10 imprimante multifuncționale și a fost dotată o sală de pregătire cu un sistem de video-proiecție și 25 de scaune.  IPA Regiunea 1 Iași a fost dotată cu un autoturism, două laptopuri și o imprimantă multifuncțională.
 
Pentru realizarea campaniei de informare a cetățenilor a fost realizat „Ghidul de  informare pentru  cetățeni”, tipărit în 1000 de exemplare și structurat în trei părți: Drepturile omului; Atribuțiile poliției; Prevenirea și combaterea unor genuri de infracțiuni transfrontaliere. Ghidul a fost distribuit in județul Iași și raionul Ialoveni de către membrii echipei de proiect, cu sprijinul polițiștilor din cadrul  Inspectoratului de poliție județean Iași și Inspectoratului de poliție Ialoveni in cadrul a 200 de intâlniri cu cetățenii.
 
Au fost organizate  campanii de conștientizare pentru locuitorii din ambele regiuni pentru  a îmbunătăți interacțiunea și comunicarea dintre poliție și cetățeni și a facilita cunoșterea reglementărilor legale privind activitățile și responsabilitățile poliției din  ambele state.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Cum să te prezinți corect la ANAF

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.