VIDEO: Proteste în stradă la Iași din cauza noroaielor de pe drum. Reacția Primăriei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

VIDEO: Proteste în stradă la Iași din cauza noroaielor de pe drum. Reacția Primăriei

GALERIE
protest
  • protest
- +

Ieșenii care locuiesc în cartierul Green Park au organizat vineri după-amiază un protest, cerând autorităților să asfalteze o stradă. Primăria susține că drumul încă nu este inclus în nomenclatorul public. Organizatorul protestului, Bucur Ion-Irinel, susține că autoritățile mint și că strada Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu este deja în domeniul public. Drumul este plin de gropi și de noroi. Vedeți imagini AICI.

Nemulțumiți, locuitorii din Green Park vor să protesteze și în fața Primăriei marți seara. Ei spun că după ce primarul își va încheia mandat, vor schimba denumirea străzii din Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu în Mihai Chirica.

"Exasperați fiind de atitudinea primarului Mihai Chirica, cetățenii din arealul străzii Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu, incluzând si persoanele ce locuiesc la case, au hotărât ca imediat după mandatul actualului primar, să solicite schimbarea denumirii străzii în Strada Mihai Chirica.

Începând de săptămâna viitoare, indicatoare cu numele nou al străzii se vor instala pe gardurile oamenilor, făcând cunoscut demersul public și de a arăta noroiul și molozul în care actualul primar îi lasă să trăiască!

De asemenea, cetățenii anunță că marți la ora 18:30 se vor afla la primărie pentru a protesta pentru asfaltarea străzii Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu (viitoare strada Mihai Chirica) și a tuturor străzilor de pământ și pietriș din Municipiu, invitând toți cetățenii să se alăture acestui demers civic necesar pentru stoparea risipei de bani publici consumați pentru spălarea străzilor, pentru reducerea poluării cu particule PM10 (praf) și pentru asigurarea unui minim de decență în orașul care, în acest an, se dorea capitală cultural europeană dar are mai multe străzi de pământ și pietriș!", a scris Bucur Ion-Irinel pe Facebook.

Comunicatul Primăriei:

"Conducerea Primăriei Municipiului Iași dorește să facă o serie de precizări necesare pentru corecta informare a opiniei publice în legătură cu situația străzii dr. Alexandrina Miron Tănăsescu, din zona cartierului Green Park.

Conștientă de nevoia legitimă a locuitorilor acestui cartier, ca și a tuturor cetățenilor Municipiului Iași, de a beneficia de infrastructură rutieră civilizată și modernă, conducerea municipalității a făcut verificări privind regimul juridic al arterei menționate. Astfel, deși strada dr. Alexandrina Miron Tănăsescu (fostul fundac Aurel Vlaicu) este inclusă în nomenclatorul stradal, aceasta nu este inclusă și în inventarul domeniului public al Municipiului Iași. Potrivit legii, municipalitatea nu poate face investiții într-un imobil care nu aparține domeniului public. Totuși, potrivit verificărilor făcute astăzi, 4 martie 2021, modernizarea străzii respective și predarea către municipalitate a fost o obligație asumată de către dezvoltatorul complexului imobiliar prin Planul Urbanistic Zonal votat de Consiliul Local.

Întrucât mai mulți cetățeni au solicitat modernizarea acestei străzi, municipalitatea a început deja demersurile tehnice și juridice prealabile lucrărilor de modernizare (verificarea cărților funciare pentru stabilirea regimului de proprietate al străzii, măsurători, ridicarea topografică etc.). După finalizarea tuturor acestor demersuri și includerea străzii în inventarul domeniului public, municipalitatea va proiecta, iar apoi va finanța execuția lucrărilor de modernizare a acesteia. De altfel, fondurile necesare pentru finanțarea proiectării și execuției lucrărilor vor fi incluse în bugetul local începând din acest an.

Conducerea Primăriei Municipiului Iași face apel la partidele politice reprezentate sau nu în Consiliul Local, ca și la unele asociații civice să nu politizeze situația și îi asigură pe cetățenii din zonă, cu toată considerația, că va încerca să le rezolve solicitările în cel mai scurt timp posibil din punct de vedere legal".

Însă acest comunicat i-a înfuriat mai tare pe locuitorii din Green Park.

"Dacă strada nu este pe domeniul public al Municipiului Iași, aceasta fiind în interiorul perimetrului ce delimitează domeniul UAT a Municipiului și nu are proprietar privat conform datelor de la cadastru, cine e proprietarul? Răspuns: Primăria Iași!", a explicat Bucur Ion-Irinel.

Răspunsul complet la comunicatul Primăriei îl găsiți pe Facebook.

VEDEȚI ȘI:

FOTO: Protest din cauza unei străzi neasfaltate în cartierul Green Park - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.