VIDEO Rupere de nori la Războieni. Mașinile, oprite sub copaci pentru a se feri de grindină

miercuri, 29 mai 2024, 09:08
2 MIN
 VIDEO Rupere de nori la Războieni. Mașinile, oprite sub copaci pentru a se feri de grindină

Ploaie torențială și grindină s-au abătut asupra localității Războieni, aseară.

Vizibilitatea a fost mult redusă, obligând șoferii să oprească la marginea drumului.

Cei mai norocoși au prins loc sub copaci, ferindu-și astfel mașina de tirul grindinei.

Bucățelele de gheață au acoperit șoseaua și au rupt frunze și crengi, așa cum se vede din videoclipul postat de Petru Buhus.

Totodată, DRDP Iași a venit cu o serie de precizări legate de torentul care a străbătut noaptea trcută sectorul de drum Războieni-Tg. Frumos:

Având în vedere atenționarea meteo Cod galben de precipitații abundente, DRDP Iași atenționează conducătorii auto cu privire la riscul apariției potmolului pe partea carosabilă, ca urmare a transportării pământului de pe drumurile laterale și de pe terenurile agricole, colmatând șanțurile, rigolele și gurile de scurgere.
📌 Menționăm că DRDP Iași este pregătită să intervină cu utilaje și personal uman pentru curățarea platformei drumurilor, însă acest lucru se poate face eficient după încetarea fenomenelor meteo enunțate.
📌 De asemenea, începând de ieri după-amiază și pe tot parcursul nopții trecute, echipele noastre au intervenit punctual pentru decolmatarea șanțurilor, gurilor de scurgere și îndepărtarea potmolului, pe măsură ce condițiile meteo au permis acest lucru.
📌 În aceste condiții, DRDP Iași recomandă conducătorilor auto prudență la volan și informarea prealabilă cu privire la sectoarele de drum tranzitate, pentru a evita derapările, ieșirile în decor și alte evenimente rutiere.
📌 Reamintim, până în această după-amiază, întreaga regiune a Moldovei este sub atenționare Cod galben de precipitații însemnate cantitativ, temporar cu caracter torențial, cu acumulări de apă ce pot ajunge la peste 40…50 l/mp.
Circulați cu atenție! ⚠️
📌 Informații la zi despre starea infrastructurii rutiere, activitatea de întreținere curentă și lucrările la principalele obiective de investiții din zona Moldovei, pot fi urmărite și pe canalul de WhatsApp al DRDP Iași.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii