Un şofer inconştient a transformat strada Vasile Lupu din Tătăraşi într-o masă de biliard. În timpul unui accident petrecut în februarie 2018, Sorin Mătrescu a lovit doi copaci şi a provocat avarierea a trei automobile, ca şi rănirea gravă a unui participant la trafic. Cu toate că era băut şi că a refuzat prelevarea de probe biologice, el a fost condamnat la Tribunal cu suspendare. Procesul a ajuns miercuri la Curtea de Apel, magistraţii urmând să-l ia în studiu în martie.
Conform rechizitoriului şi declaraţiilor lui Mătrescu, în dimineaţa zilei de 9 februarie acesta a plecat cu autoturismul personal la serviciu. Aici a fost organizată o masă de pomenire, fiind Moşii de iarnă. În timpul acesteia, Mătrescu ar fi băut 50 ml de ţuică şi 100 ml vin alb de ţară, după cum spune. În jurul orei 13, el a plecat spre casă, de unde urma să meargă la o înmormântare. În drum spre casă, în zona Doi Băieţi, din cauza vitezei prea mari pentru carosabilul umed, Mătrescu a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu doi copaci din faţa unui bloc.
Apoi s-a izbit cu partea dreaptă spate a maşinii într-un Renault în care şoferul acestuia tocmai se pregătea să urce. Şoferul Renault-ului a fost aruncat aproximativ doi metri, lovindu-se, în cădere, de două autoturisme parcate. În continuare, Dacia lui Mătrescu a ricoşat într-o autoutilitară DAF pe care a proiectat-o într-o altă Dacie, parcată. Un vatman a remarcat că, la sosirea poliţiei, Mătrescu abia reuşea să se ţină pe picioare, ţinându-se de maşină. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,89‰ alcool pur în aerul expirat. Mătrescu a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice pentru stabilirea exactă a alcoolemiei sau pentru depistarea prezenţei unor substanţe psihoactive.
Şoferul accidentat a avut nevoie de peste 4 luni de îngrijiri medicale pentru vindecarea rănilor şi de o lungă perioadă de recuperare, instanţa apreciind că a fost pusă practic în imposibilitatea de a se bucura de un an din viaţă. După externare, a fost imobilizat la pat, iar apoi a avut nevoie de un scaun cu rotile prevăzut cu bazinet. Ulterior, timp de peste un an, a fost nevoit să se deplaseze în cârje, deplasându-se în continuare cu dificultate şi având mobilitatea mult redusă. Instanţa a apreciat că i se cuvine o sumă totală de 150.000 lei drept despăgubiri, sumă ce urmează să fie achitată de firma de asigurări. Mătrescu a fost condamnat în primă instanţă, pentru vătămare corporală din culpă şi sustragerea de la recoltarea probelor biologice la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pe un termen de 3 ani, ca şi la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile.