VIDEO S-a reluat licitaţia pentru amenajarea Parcului industrial de la Leţcani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

VIDEO S-a reluat licitaţia pentru amenajarea Parcului industrial de la Leţcani

GALERIE
parc industrial miroslava
  • parc industrial miroslava
- +

Au fost corectaţi termenii procedurii.

Licitaţia pentru atribuirea contractului de amenajare a Industrial Park Leţcani a fost anulată ieri şi repusă în aceeaşi zi pe platforma electronică de achiziţii publice. Noul anunţ prevede o perioadă mai scurtă pentru depunerea ofertelor, până pe 9 în loc de 17 iunie, şi ceva mai mult timp pentru deliberare, 9 octombrie, în loc de 17 septembrie. Preţul de pornire a rămas acelaşi, 15,67 milioane de lei.

Aşa cum am mai relatat, parcul în suprafaţă de 18,6 hectare este amplasat la intrarea în comuna Leţcani, dinspre Iaşi. Pe parcursul următorilor doi ani, va fi înălţat terenul – care în acest moment are o cotă mai joasă decât tot ce este în jur, vor fi construite căi de acces şi reţele de utilităţi. Întreaga suprafaţă va fi împrejmuită, iar prima incintă ridicată aici va fi administraţia parcului, o clădire cu două sau trei niveluri. În acest moment, sunt în curs lucrările de eliberare a amplasamentului de cele două linii de medie tensiune care îl traversează.

Pe lângă parcul (în amenajare) de la Leţcani şi cele două (funcţionale) de la Miroslava, sunt în proiect amplasamente similare la Holboca, Dumeşti, Deleni şi Podu Iloaiei. Pentru moment însă doar cele trei menţionate sunt şi licenţiate.

La nivel naţional, 11 judeţe nu au niciun parc în proiect, în vreme ce Prahova deţine două recorduri: 15 parcuri industriale, toate operaţionale, între care cel mai mare din ţară, în suprafaţă de 253 de hectare. Clujul are 12 astfel de parcuri (unele în amenajare), Braşovul, 9, iar Bihorul, 7. La Braşov funcţionează cel mai mic parc din ţară, pe o suprafaţă de doar 1,87 hectare. Până acum, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a emis 92 de titluri pentru asemenea amplasamente.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Cosmin PAȘCA

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Confruntarea dintre taberele Orban şi Cîţu în PNL nu are, până acum, nicio vagă nuanţă axiologică. Pare exclusiv o dispută pe resursele statului, asumată implicit de ambele părţi. Două armate de suflete moarte care vor să dea un „suflu nou” sifonării de fonduri publice.

Filmuletul zilei

opinii

Întâlniri

Codrin Liviu CUȚITARU

Întâlniri

„Cum, nu sunteţi profesorul Valică Şoapă de la Fizică?” „Nu”, am zis tulburat, „eu sunt de la Litere. Dumneavoastră, domnule Nefriceanu, sunteţi de la Fizică!” „Eu, Nefriceanu?” a strigat Nefriceanu uimit. „De la Fizică? Nicidecum! Sunt Placido Seringo de la Arte!”

Regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (III)

Când vorbim despre necesitatea unei reforme administrative în România, cel mai adesea ne gândim doar la regionalizare, la înfiinţarea unui nivel administrativ superior judeţului. Însă, foarte important în gestionarea mai eficientă la nivelurile scalare locale e şi reînfiinţarea unui palier intermediar între comună şi judeţ.

Rolul băncilor centrale

Alin ANDRIEȘ

Rolul băncilor centrale

Băncile centrale sunt rezultatul unui îndelungat proces de evoluţie istorică, cristalizându-se organizatoric şi funcţional odată cu apariţia structurilor naţionale care le‑au creat. 

pulspulspuls

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.