Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

VIDEO Salvări dramatice în Gorj. Aşa se luptă salvamontiştii pentru salvarea unor sinistraţi

GALERIE
salvamontist dsalvamontistsalvamontist 1
  • salvamontist d
  • salvamontist
  • salvamontist 1
- +

Salvamontiștii gorjeni conduși de Sabin Cornoiu pot fi considerați fără nicio exagerare eroii acestor zile grele prin care a trecut zona de răsărit a județului, aceștia reușind să salveze cu riscuri foarte mari mai multe persoane aflate în situații limite.

Asumându-și eforturi pe care nicio altă structură de stat cu rolul de a salva persoane nu le-a făcut, „lucrătorii” Salvamont Gorj, așa cum li se spune salvamontiștilor prin unele birouri oficiale, au ajutat turiști și gorjeni sinistrați să rămână în viață, două astfel de operațiuni având loc doar în cursul zilei de ieri, asta după ce, marți, la Bălcești, patru persoane au fost aduse în siguranță la uscat, fiind transportate pe cordelină, în condiții extrem de dificile.

Operațiunile de ieri s-au desfășurat la Rânca și pe Cheile Oltețului, Sabin Cornoiu solicitând un elicopter al MAI, cu care a și reușit să îi recupereze pe cei aflați în situații limită. Surpriza pentru salvamontiștii ocupați să facă fapte eroice pe care nici măcar să nu le conștientizeze câteodată o reprezintă comunicatele de presă ale colegilor de la Jandarmerie care își asumă rolul de salvatori fără să intervină în acțiunile în care sunt implicați oamenii lui Cornoiu. Ieri după-amiază Inspectoratul Județean de Jandarmi a dat publicității un astfel de comunicat, în care își asuma meritul salvării unor turiști la Cheile Oltețului, lucrurile nefiind nici măcar prezentate corect, ca să nu mai menționăm că despre salvamontiști nu se menționează o vorbă, scrie pandurul.ro.

„Astăzi, 30 iulie a.c., între orele 1300 – 1600, efective de jandarmi din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil Tg-Jiu, ce executau misiuni  de menţinere a ordinii publice în zonele afectate de inundaţii din localitatea Novaci, au participat la o misiune de salvare și evacuare în localitatea Polovragi, pe cheile Oltețului, punctul Gura Ungurelului, pentru găsirea și recuperarea a 3 turiști  blocați de viitură. Aceştia se deplasau cu două autovehicule care au rămas blocate pe cheile Oltețului după ce viitura a distrus drumul de acces. Dintre aceștia a fost recuperat un turist, la fața locului rămânând de bună voie alți doi turiști, pentru a-și asigura autovehiculele şi bunurile din acestea. Persoana care a acceptat să însoțească efectivele de jandarmi a fost condusă în  localitatea Novaci, în vederea solicitării  sprijinului autorităţilor locale  pentru scoaterea autoturismelor din zona afectată, drumul fiind impracticabil, rupt de viitură în mai multe locuri”, se arată în comunicatul IJJ Gorj.

Citeşte mai departe pe pandurul.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri