VIDEO Scandal la poarta Penitenciarului Iași. Are loc un miting
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 07.03.2021

VIDEO Scandal la poarta Penitenciarului Iași. Are loc un miting

GALERIE
protest pyscarie iasid
  • protest pyscarie iasid
- +

Joi 28 ianuarie 2021, incepand cu ora 10,00, are loc un protest în fața pușcăriei Iași.

Revendicari generale:

- eliminarea inechitatilor salariale din sistemul public;
- aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor;
- un salariu minim corelat cu cresterea preturilor de consum.

Revendicari particulare poliției penitenciare:

1. Asigurarea fondurilor necesare pentru ocuparea, in cursul anului 2021, a unui nr suplimentar de 2000 posturi fata de situatia din luna ianuarie 2020.
2. Efectuarea modificarilor normative necesare in vederea acordarii titlului de specialist de clasa pentru politistii de penitenciare, similar politistilor.
3. Indexarea pensiilor politistilor de penitenciare trecuti in rezerva, cel putin cu valoarea inflatiei.
4. Acordarea suplimentului de risc COVID-19 pentru personalul implicat in activitati generatoare de riscuri pe aceasta linie.
5. Semnarea si publicarea cu celeritate a ordinului de ministru privind acordarea majorarii de 75% pentru politistii de penitenciare care nu au beneficiat de zile libere prevazute pentru parinti, în vederea supravegherii copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice.


6. Punerea in aplicare a Deciziilor ICCJ nr 51/2019 si respectiv nr 65/2020.
7. Plata indemnizatiei de concediu cu sporuri, urmare a sentintelor civile existente precum si a modificarilor legislative intervenite.
8. Imbunatatirea conditiilor de munca si a dotarilor prin aplicarea prevederilor convenite in Acordul colectiv la nivelul grupului de unitati (alocarea bugetului necesar).
9. Efectuarea demersurilor necesare pentru punerea in aplicare a prevederilor art 109 din Legea 145/2019 (sprijin o data in cariera pentru cumparare/construire locuinta).


Sindicatul Manifest- Penitenciar Iași, Sindicatul Iuris– Penitenciar Iași,SNPP-filiala Iași, in reactie la adoptarea OUG nr. 226/2020 prin care este
suspendata aplicarea Legii 153/2017 declanșează proteste comune începând cu data de 28 ianuarie 2021.  Protestele vor continua pe termen nedeterminat și vor fi corelate cuprotestele federațiilor sindicale semnatare a acordului colectiv.

Manifestul integral poate fi citit AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.