anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

VIDEO: Şeful USLIP Iaşi susţine că a fost ameninţat de ministrul Educaţiei

GALERIE
USLIP Iasi
 • USLIP Iasi
- +

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi, Laviniu Lăcustă, a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc astăzi faptul că ar fi fost ameninţat de către ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Adronescu. Preşedintele USLIP Iaşi povesteşte că ar fi primit un telefon de la Ecaterina Adronescu în urmă cu o săptămână, iar aceasta l-ar fi ameninţat cu un proces. 

Laviniu Lăcustă afirmă faptul că ministrul Educaţiei Naţionale ar fi făcut acest lucru pentru că sindicatul profesorilor ar fi cerut efectuarea în mod corect a drepturilor salariale câştigate în instanţă, respectiv plata dobânzilor hotărârilor judecătoreşti. De asemenea, USLIP ar fi cerut şi refacerea calculelor cu privire la aceste hotărâri, deoarece, în urma calculelor făcute de Curtea de conturi la o şcoală din Hârlău, la Liceul Ştefan cel Mare, s-a dovedint că profesorii au primit mai puţini bani. Calculele ar fi fost refăcute şi la şcoli din Rediu, Aroneanu şi Tomeşti, iar, conform afirmaţiilor lui Laviniu Lăcustă, profesorii au primit cu aproximativ 40% mai puţin decât ar fi trebuit.

De asemenea, preşedintele USLIP Iaşi acuză şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi de faptul că ar fi cendat în faţa presiunilor de la Ministerul Educaţiei de a reduce cheltuielile şi, deşi profesorii au primit, prin hotărâre judecătorească, şi plata „dobânzii legale”, care, potrivit OUG 13 din 2011, înseamnă atât dobânda remuneratorie, cât şi dobânda penalizatoare, ISJ a ales să trimită către Minister doar dobânda care însuma cel mai puţin. Acest lucru, afirmă Laviniu Lăcustă, în condiţiile în care şcolile au trimis calculele cu ambele tipuri de dobândă. Momentul afirmaţiei liderului de sindicat cu privire la ameninţările din partea Ecaterinei Andronescu. Min. 14 si 21.40. Vom reveni cu detalii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.