VIDEO: Şeful USLIP Iaşi susţine că a fost ameninţat de ministrul Educaţiei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

VIDEO: Şeful USLIP Iaşi susţine că a fost ameninţat de ministrul Educaţiei

GALERIE
USLIP Iasi
  • USLIP Iasi
- +

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi, Laviniu Lăcustă, a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc astăzi faptul că ar fi fost ameninţat de către ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Adronescu. Preşedintele USLIP Iaşi povesteşte că ar fi primit un telefon de la Ecaterina Adronescu în urmă cu o săptămână, iar aceasta l-ar fi ameninţat cu un proces. 

Laviniu Lăcustă afirmă faptul că ministrul Educaţiei Naţionale ar fi făcut acest lucru pentru că sindicatul profesorilor ar fi cerut efectuarea în mod corect a drepturilor salariale câştigate în instanţă, respectiv plata dobânzilor hotărârilor judecătoreşti. De asemenea, USLIP ar fi cerut şi refacerea calculelor cu privire la aceste hotărâri, deoarece, în urma calculelor făcute de Curtea de conturi la o şcoală din Hârlău, la Liceul Ştefan cel Mare, s-a dovedint că profesorii au primit mai puţini bani. Calculele ar fi fost refăcute şi la şcoli din Rediu, Aroneanu şi Tomeşti, iar, conform afirmaţiilor lui Laviniu Lăcustă, profesorii au primit cu aproximativ 40% mai puţin decât ar fi trebuit.

De asemenea, preşedintele USLIP Iaşi acuză şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi de faptul că ar fi cendat în faţa presiunilor de la Ministerul Educaţiei de a reduce cheltuielile şi, deşi profesorii au primit, prin hotărâre judecătorească, şi plata „dobânzii legale”, care, potrivit OUG 13 din 2011, înseamnă atât dobânda remuneratorie, cât şi dobânda penalizatoare, ISJ a ales să trimită către Minister doar dobânda care însuma cel mai puţin. Acest lucru, afirmă Laviniu Lăcustă, în condiţiile în care şcolile au trimis calculele cu ambele tipuri de dobândă. Momentul afirmaţiei liderului de sindicat cu privire la ameninţările din partea Ecaterinei Andronescu. Min. 14 si 21.40. Vom reveni cu detalii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.