Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

VIDEO Tragedie rusească: Ucrainenii i-au filmat din dronă pe soldații invadatori cum își abandonează un camarad după ce a fost lovit

GALERIE
tragedie, ruseasca, abandon, camarad
  • tragedie, ruseasca, abandon, camarad
- +

O nouă înregistrare video distribuită de militarii Ucrainei pe rețelele de socializare a surprins o „tragedie în două acte”: modul în care doi soldați ruși și-au abandonat camaradul după ce acesta a căzut victimă artileriei ucrainene.

Înregistrarea este comentată într-o notă ironică de un presupus militar ucrainean care a fost văzut și în alte filmări prezentând profesoral ce se întâmplă cu un indicator în mână.

„În atenția dumneavoastră, o miniatură [de teatru] de dimineață în două acte. Actul 1: 'Frăția Rusă'”, își începe el prezentarea, arătând un grup de soldați ruși care se deplasează prin ceea ce pare a fi o zonă industrială. „Atenție!”, exclamă acesta, chiar înainte de explozia unui obuz de artilerie care îl rănește grav pe unul dintre soldații armatei de invazie.Cel care face prezentările subliniază apoi că soldatul rus încă este în viață, „mișcându-și capul”.

„Sfârșitul actului 1. Actul 2: 'Salvați-l pe Hippocrate de ei'”, continuă militarul ucrainean, înregistrarea arătând apoi cum camarazii soldatului rus s-au întors după el cu o targă, constatând însă că acesta nu mai mișcă.

„Începem operațiunea de salvare. Îi verifică presiunea la cauciucuri sau ceva? Ah, îi verifică mărimea la papuci, da!”, comentează ironic naratorul ucrainean în timp ce soldații ruși nu par siguri ce să facă în continuare.

Momentul în care soldații ruși îl abandonează pe camaradul lor, surprins din dronă


Acesta mai face o serie de comentarii sarcastice în timp ce înregistrarea arată cum soldații ruși par să verifice că camaradul lor într-adevăr nu mai are puls și s-a stins din viață, între timp în peisaj apărând și un al treilea militar al Moscovei.

Însă filmarea arată apoi cum, în mod inexplicabil, soldații ruși abandonează nu doar trupul neînsuflețit al camaradului lor, ci și targa cu care s-au întors să îl salveze când încă credeau că este doar rănit.

„Oameni buni, asta e sinistru. Sfârșitul atât al actului cât și al miniaturii”, conchide cel care narează înregistrarea video.

Aceasta a surprins din nou, la fel ca multe altele apărute pe rețelele de socializare în ultimele luni, cum ucrainenii îi monitorizează îndeaproape din dronă pe soldații ruși înainte de a-i lovi cu diverse arme de calibru mare.

O altă înregistrare video distribuită de forțele armate ale Ucrainei săptămâna trecută a surprins la rândul ei un moment dramatic, arătând cum un soldat rus îngheață pe front într-o poziție improvizată în câmp deschis, neavând echipamentul de iarnă necesar.

Sursa: Hotnews

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri