Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

(VIDEO) 40 de minute cu trenul de la Iași la București. Atât ar dura călătoria cu noul Meglev prezentat de China

GALERIE
tren avion 1
  • tren avion 1
- +

China a prezentat un concept de tren cu levitație magnetică ce poate rula cu 600 km/h, dar până la darea în folosință mai sunt multe etape de parcurs. China are deja o scurtă linie unde trenurile Meglev pot prinde 431 km/h, dar decizia construirii unor noi linii va fi extrem de complicată, fiindcă se discută despre costuri uriașe chiar și pentru China care a investit sute de miliarde de dolari în trenuri ultra-rapide.

China a început în 2016 dezvoltarea unui program de testare a unor trenuri Maglev, prin compania CRRC, bugetul programului fiind de aproape 400 milioane dolari, scrie hotnews.ro. A fost prezentat un vagon construit la uzina din Qingdao și va fi construită până în 2021 și o pistă de testare de 5 km. În 2020 ar trebui să fie produs primul tren-prototip, cu cinci vagoane, iar anul următor va fi testat intens.

Ca parte a acestui program de cercetare, CRRC testează aplicații și pentru trasee Maglev cu viteze medii, de 200 km/h, dar și cu costuri mai mici de implementare.

Aceste trenuri nu au contact direct cu șina, forțele de frecare fiind reduse, putând fi atinse viteze uluitoare. Trenurile avansează datorită unor câmpuri magnetice puternice, dar costurile de implementare sunt foarte mari. Trenurile "levitează" la câțiva cm de sol.

Pe pista de testare vor fi făcute cercetări pe teme de design, rulare, comunicații și propulsie.

China a ajuns în 10 ani să aibă peste 30.000 km de cale ferată de mare viteză, investind sute de miliarde de dolari în această rețea mai mare decât au la un loc toate celelalte țări.

Oficialii chinezi spun că aceste trenuri cu levitație magnetică ar putea fi un mijloc de transport și mai rapid decât avionul, chiar și pe distanțe de peste 1.000 km, în timp ce trenurile de mare viteză sunt mai rapide decât avionul pe distanțe de până la 600-700 km.

Cei de la CRRC dau un exemplu cu deplasarea dintre Beijing și Shanghai (circa 1.300 km). incluzând pregătirea pentru călătorie (checkin). Cu avionul durează în total 4 ore și jumătate, cu trenul de mare viteză cinci ore și jumătate, iar cu trenuri Maglev ar dura trei ore și jumătate.

Dacă ne raportăm la distanța Iași-București, aproximativ 400 de km, rezultă că o călătorie cu trenul până în Capitală ar dura 40 de minute, cu 15 minute mai puțin decâtr cu avionul.

Marea problemă ține de costurile de construcție ale căii de rulare pentru Maglev, costuri mai mari decât la trenurile de mare viteză. Scurte linii de Maglev au fost dezvoltate în Germania și Anglia (dar au fost închise) și trenuri cu levitație magnetică rulează în prezent în China, Japonia și Coreea de Sud.

În Japonia un prototip de Maglev a depășit 600 km/h în teste în 2015, iar de la aeroportul din Shanghai o linie funcțională de 31 km permite trenurilor să atingă 431 km/h și să parcurgă distanța față de oraș în doar opt minute.

Nu există încă mai multe linii, fiindcă vorbim de costuri mari, în unele cazuri chiar și de peste 150 milioane dolari/km, ceea ce pune o mare problemă cu amortizarea investiției. Și linia de 31 km din China are pierderi, aceste trasee Maglev fiind profitabile pe distanțe mari unde celelalte opțiuni de transport sunt sărace sau chiar nu există.

În Japonia se construiește cea mai lungă linie de Maglev: 280 km între Tokyo și Nagoya. Ar trebui să fie gata în 2027, costurile vor fi de 50 miliarde dolari, iar timpul de rulare va fi de numai 40 de minute.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri