(VIDEO) 40 de minute cu trenul de la Iași la București. Atât ar dura călătoria cu noul Meglev prezentat de China
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

(VIDEO) 40 de minute cu trenul de la Iași la București. Atât ar dura călătoria cu noul Meglev prezentat de China

GALERIE
tren avion 1
  • tren avion 1
- +

China a prezentat un concept de tren cu levitație magnetică ce poate rula cu 600 km/h, dar până la darea în folosință mai sunt multe etape de parcurs. China are deja o scurtă linie unde trenurile Meglev pot prinde 431 km/h, dar decizia construirii unor noi linii va fi extrem de complicată, fiindcă se discută despre costuri uriașe chiar și pentru China care a investit sute de miliarde de dolari în trenuri ultra-rapide.

China a început în 2016 dezvoltarea unui program de testare a unor trenuri Maglev, prin compania CRRC, bugetul programului fiind de aproape 400 milioane dolari, scrie hotnews.ro. A fost prezentat un vagon construit la uzina din Qingdao și va fi construită până în 2021 și o pistă de testare de 5 km. În 2020 ar trebui să fie produs primul tren-prototip, cu cinci vagoane, iar anul următor va fi testat intens.

Ca parte a acestui program de cercetare, CRRC testează aplicații și pentru trasee Maglev cu viteze medii, de 200 km/h, dar și cu costuri mai mici de implementare.

Aceste trenuri nu au contact direct cu șina, forțele de frecare fiind reduse, putând fi atinse viteze uluitoare. Trenurile avansează datorită unor câmpuri magnetice puternice, dar costurile de implementare sunt foarte mari. Trenurile "levitează" la câțiva cm de sol.

Pe pista de testare vor fi făcute cercetări pe teme de design, rulare, comunicații și propulsie.

China a ajuns în 10 ani să aibă peste 30.000 km de cale ferată de mare viteză, investind sute de miliarde de dolari în această rețea mai mare decât au la un loc toate celelalte țări.

Oficialii chinezi spun că aceste trenuri cu levitație magnetică ar putea fi un mijloc de transport și mai rapid decât avionul, chiar și pe distanțe de peste 1.000 km, în timp ce trenurile de mare viteză sunt mai rapide decât avionul pe distanțe de până la 600-700 km.

Cei de la CRRC dau un exemplu cu deplasarea dintre Beijing și Shanghai (circa 1.300 km). incluzând pregătirea pentru călătorie (checkin). Cu avionul durează în total 4 ore și jumătate, cu trenul de mare viteză cinci ore și jumătate, iar cu trenuri Maglev ar dura trei ore și jumătate.

Dacă ne raportăm la distanța Iași-București, aproximativ 400 de km, rezultă că o călătorie cu trenul până în Capitală ar dura 40 de minute, cu 15 minute mai puțin decâtr cu avionul.

Marea problemă ține de costurile de construcție ale căii de rulare pentru Maglev, costuri mai mari decât la trenurile de mare viteză. Scurte linii de Maglev au fost dezvoltate în Germania și Anglia (dar au fost închise) și trenuri cu levitație magnetică rulează în prezent în China, Japonia și Coreea de Sud.

În Japonia un prototip de Maglev a depășit 600 km/h în teste în 2015, iar de la aeroportul din Shanghai o linie funcțională de 31 km permite trenurilor să atingă 431 km/h și să parcurgă distanța față de oraș în doar opt minute.

Nu există încă mai multe linii, fiindcă vorbim de costuri mari, în unele cazuri chiar și de peste 150 milioane dolari/km, ceea ce pune o mare problemă cu amortizarea investiției. Și linia de 31 km din China are pierderi, aceste trasee Maglev fiind profitabile pe distanțe mari unde celelalte opțiuni de transport sunt sărace sau chiar nu există.

În Japonia se construiește cea mai lungă linie de Maglev: 280 km între Tokyo și Nagoya. Ar trebui să fie gata în 2027, costurile vor fi de 50 miliarde dolari, iar timpul de rulare va fi de numai 40 de minute.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.