EURO-2024

Punem punctul pe știi

VIDEO Tricolorii au ajuns cu trenul la Munchen, pentru primul meci de la Euro 2024, cel cu Ucraina

duminică, 16 iunie 2024, 16:58
2 MIN
 VIDEO Tricolorii au ajuns cu trenul la Munchen, pentru primul meci de la Euro 2024, cel cu Ucraina

Echipa naţională a României a părăsit cantonamentul de la Würzburg, duminică, şi s-a relocat la München pentru confruntarea cu Ucraina, informează frf.ro, transmite News.ro.

După ce UEFA a stabilit pentru prima dată ca sustenabilitatea să fie un criteriu în regulamentul turneului, programul meciurilor a fost conceput pentru ca echipele să-şi joace meciurile din faza grupelor doar în două regiuni, pentru a reduce distanţele de călătorie pentru echipe şi fani între oraşele gazdă. Infrastructura feroviară a fost un criteriu şi pentru selecţionerul Edward Iordănescu, atunci când s-a ales baza de pregătire. Astfel, pentru a se alinia la conceptul EURO 2024 în privinţa sustenabilităţii, dar şi pentru confortul lor, tricolorii au ales să se deplaseze cu trenul la partidele de la München şi Köln.

Duminică dimineaţă, după micul dejun, la ora 9:10, autocarul tricolorilor a plecat din parcarea hotelului Melchior Park, în aplauzele angajaţilor care le-au urat succes.

Doar 10 minute mai târziu, echipa naţională se afla deja pe peronul gării din Würzburg, aşteptând trenul. Deşi în ultima perioadă au existat întârzieri, de data aceasta trenul a sosit exact la ora stabilită. Delegaţia României a avut rezervate două vagoane: echipa şi staff-ul tehnic au călătorit în vagonul 12, iar administraţia FRF şi staff-ul adiţional în vagonul 14. Vagoanele au fost alăturate în garnitura trenului, vagonul 13 lipsind din raţiuni de superstiţie.

Jucătorii s-au relaxat, au jucat table şi UNO şi s-au bucurat de spaţiul generos, în timp ce staff-ul tehnic a pus la punct ultimele detalii pentru antrenamentul din această seară. Trenul ICE 783 a rulat fără probleme, atingând viteze şi de peste 190 km/h, reuşind să ajungă la destinaţie chiar cu 15 minute mai devreme, în gara centrală din München.

De aici, tricolorii şi-au continuat călătoria cu autocarul şi în aproximativ 20 de minuteau ajuns la hotelul Infinity Conference and Spa, unde a stat şi naţionala Germaniei pentru meciul de deschidere. După prânz şi o perioadă de odihnă, echipa are programat antrenamentul oficial pe München Arena la ora locală 18:30.

România va întâlni Ucraina luni, de la ora 16.00, în grupa E a Campionatului European.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii