VIDEO Ucrainenii au reușit să arunce în aer instalațiile energetice din regiunea Smolensk din Rusia

miercuri, 24 aprilie 2024, 09:24
1 MIN
 VIDEO Ucrainenii au reușit să arunce în aer instalațiile energetice din regiunea Smolensk din Rusia

Un incendiu a izbucnit la instalațiile energetice din regiunea Smolensk din Rusia, după un atac cu dronă lansat de Ucraina. Mare parte din locuitorii din Lipetsk, localitate aflată în sud-vestul Rusiei, au fost evacuați după ce o dronă a căzut într-un parc industrial, au declarat oficialii regionali.

„Regiunea noastră este din nou atacată de UAV-uri ucrainene”, a declarat Vasily Anokhin, guvernatorul regiunii Smolensk din vestul Rusiei, într-o postare pe Telegram.„Ca urmare a atacului inamicului asupra instalațiilor civile de combustibil și energie, au izbucnit incendii în districtele Smolensk și Yartsevo”, a mai spus Anokhin.Igor Artamonov, guvernatorul regiunii Lipetsk din sud-vestul Rusiei, a spus că o dronă a căzut într-o zonă industrială. Acesta a scris pe Telegram că nu au fost răniți, dar că locuitorii din apropiere au fost evacuați ca măsură de precauție.

„Obiectul a fost izolat, nu a existat nicio amenințare cu un atac asupra zonei rezidențiale”, a spus Artamonov. „S-a decis să nu se activeze sistemele de avertizare în oraș și să se evacueze doar zona în care a căzut UAV-ul”.El nu a spus dacă au fost pagube și ce obiect a fost vizat.Reuters nu a putut verifica în mod independent informațiile.Ucraina nu a comentat incidentele până la ora transmiterii acestei știri. Kievul comentează rareori atacurile din interiorul Rusiei, dar oficialii ucraineni au spus că distrugerea infrastructurii energetice, militare și de transport critice a Rusiei subminează eforturile generale de război ale Moscovei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii