anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

VIDEO: Un ieșean demarează un proiect inedit - Caravana Diaspora

GALERIE
bogdan
 • bogdan
- +

Un tânăr ieșean care s-a stabilit de mai mulți ani în Marea Britanie are în plan realizarea unui proiect important pentru toți românii plecați în străinătate - Caravana Diaspora. Bogdan Cronț intenționează să facă o serie de emisiuni și are nevoie de sprijinul vostru.

"Proiectul nostru pendulează între două lumi: între România de acasă, pe care o cunoaștem cu toții, cu frumusețile și mai ales cu frământările ei, și România din afara României, așa numita Diaspora, pe care o cunoaștem și n-o cunoaștem", povestește Bogdan.

"Proiectul nostru se numește Caravana Diaspora. I-am spus 'Caravana' pentru că asta vrem să facem: vrem să ne rotim în acest spațiu și să vă întâlnim - să vă întâlnim, să discutăm și să încercăm să găsim împreună răspunsuri la o serie de întrebări banale, dar esențiale: cine suntem, care este povestea noastră, ce vrem să facem, unde ne vedem peste cinci, peste zece ani, care este balanța între sacrificiile pe care le-am făcut și ce am câștigat. (...) Așa ne vom cunoaște mai bine și vom reuși să găsim răspunsuri", adaugă tânărul.

"E un proiect în care avem mare nevoie de ajutorul vostru - să ne povestiți, să fiți personaje în emisiunile pe care o să le facem - pentru că va fi o serie de emisiuni - sau să ne sugerați persoane sau subiecte pe care e bine să le abordăm. Și în același timp avem nevoie de sprijinul vostru acum, la început, să ne dați un zvâc. (...) Iar noi promitem că vom face tot ceea ce putem pentru a crea un proiect util în primul rând", explică ieșeanul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.