VIDEO: Unul dintre cele mai ravnite joburi la Google

duminică, 31 ianuarie 2016, 10:43
2 MIN
 VIDEO: Unul dintre cele mai ravnite joburi la Google

A fi "desenator doodle" – cel responsabil cu logo-urile haioase prin care Google marcheaza evenimente si aniversari de seama – este probabil unul dintre cele mai palpitante joburi pe care le poti avea la gigantul american. 

Astazi, Olivia Huynh se straduieste sa redea cat mai fidel miscarile limbajului semnelor al lui Tashiro Furukawa, cel care a deschis prima scoala pentru surdo-muti in Japonia, pentru ca in ziua urmatoare sa lucreze la expresia perfecta a unui cornet de inghetata angajat intr-o batalie cu trei ardei Cayenne.

Eforturile sale s-au concretizat in doua doodle-uri recente.Doodle-urile sunt acele logo-uri speciale create "pentru a marca zile de sarbatoare, aniversari, precum si pentru a comemora viata unor artisti, deschizatori de drumuri sau a unor oameni de stiinta celebri", spun cei de la Google.

Inclusiv utilizatorii motorului de cautare pot trimite idei pentru urmatorul doodle. 

Huynh face parte dintr-o echipa de artisti (pe care Google ii numeste "desenatori doodle"), ingineri si manageri de program care isi petrec timpul imaginandu-si noi modalitati prin care pot folosi pagina de start a motorului de cautare pentru a-i educa si a-i amuza pe cei care o viziteaza in fiecare zi.

"Nu ma plictisesc niciodata", a spus Huynh pentru Business Insider, incantata de varietatea activitatilor pe care le desfasoara.

In general, se lucreaza la mai multe proiecte in acelasi timp si, deoarece fiecare proiect se concentreaza pe aniversarea unei persoane, a unui eveniment, a unei inventii sau a unei idei, acestea au termene limita foarte stricte, stabilite in timpul uneia dintre marile sesiuni de planificare ale echipei.

Huynh si colegii sai pot lucra timp de mai multe luni la un logo mai complex, cum a fost jocul cu mai multe niveluri creat pentru celebrarea lui Wilbur Scoville, farmacistul care a inventat in 1912 scara care masoara nivelul capsaicinei din ardei iuti si alte alimente picante.

Inginerii trebuie se asigure ca animatia functioneaza pe pagina de pornire, dar si ca infrastructura suporta un numar mare de utilizatori in acelasi timp in orice moment sau ca doodle-ul functioneaza pe diferite tipuri de dispozitive, de la laptopuri la smartphone-uri.

 ziare.com

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii