Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

VIDEO: VEDEȚI momentele cumplite dinaintea morții lui Ekeng. Colegii lui sunt șocați

GALERIE
ekengekeng-prosport
  • ekeng
  • ekeng-prosport
- +

Fotbalistul Patrick Ekeng, care a intrat, vineri seara, în stop cardio-respirator în timpul unui meci, a murit la Spitalul Floreasca, după ce medicii au încercat zeci de minute să îl resusciteze.

Marii jucători din fotbalul mondial plâng dispariţia lui Patrick Ekeng

Compatriotul lui Patrick Ekeng, camerunezul Samuel Eto’o a postat pe pagina sa de Twitter un mesaj tulburător: „Precum un soldat pe front, ai plecat într-o manieră tragică. Aşa ne arată imaginile. Odihneşte-te în pace!”, scrie fosta vedetă de la Barcelona şi Chelsea.

"Nu avem cuvinte să exprimăm durerea noastră în faţa morţii lui Patrick Ekeng. Plângem dispariţia ta. Nu te vom uita niciodată, prietene. Dumnezeu să te odihnească în pace", se arată în mesajul grupării Cordoba, pentru care Ekeng a evoluat în 15 partide şi a marcat un gol în sezonul 2014-2015.

Atacantul lui Manchester United, Anthony Martial, a postat pe Twitter la câteva zeci de minute după aflarea veştii că mijlocaşul lui Dinamo a încetat din viaţă. Francezul a scris "RIP Patrick Ekeng”, alături de un emoticon cu mâinile împreunate, ca pentru rugăciune.

Fundaşul spaniol de la Arsenal, Hector Bellerin, a folosit imaginea de doliu postată de ProSport imediat după decesul lui Ekeng şi a scris, tulburat: "RIP Ekeng. Ţi se rupe inima să vezi un alt fotbalist murind în timp ce evolua într-un sport pe care-l iubim".

Campion mondial în 2002 cu Brazilia, fostul fundaş dreapta Cafu a postat şi el: "O veste tristă. Am pierdut un membru al familiei noastre. Mă gândesc la familia şi la prietenii lui. RIP Ekeng".

Din nefericire, Patrick Ekeng a fost cel mai distribuit cuvânt azi noapte pe reţeaua de socializare Twitter, cu peste 80.000 de postări. Pe locul 2, s-a aflat Dinamo cu 40.000 de postări.

Vestea că mijlocaşul de 26 de ani de la Dinamo a decedat după ce s-a prăbuşit pe gazon a fost relatată în toate colţurile planetei, de la marile publicaţii din Marea Britanie şi până în Guatemala. Vineri seară, ziarul spaniol Marca a deschis site-ul cu ştirea tragică.

În mijlocul nopţii, site-ul Federaţiei cameruneze de fotbal a publicat de asemenea informaţia: "Ce TRAGEDIE! Camerun şi marea familie a fotbalului sunt în doliu. În aşteptarea unui raport oficial despre această tragedie care ne-a făcut să pierdem un fiu, un frate, preşedintele şi Comitetul Executiv al federaţiei prezintă sincerele lor condoleanţe familiei şi apropiaţilor".

UPDATE

Moartea fotbalistului Patrick Ekeng de la Dinamo, relatată în presa din toată lumea

Ştirea despre decesul fotbalistului echipei Dinamo, Patrick Ekeng a fost relatată pe larg în toată lumea.

Gazzetta dello Sport a scris pe larg despre moartea fotbalistului camerunez, în timp ce BBC a titrat în ediţia electronica: Camerunezul Ekeng a murit după ce a picat pe gazon.

Jurnaliştii de la Marca scriu că “Fotbalul este din nou în doliu” şi amintesc în articolul „Moarte subită în fotbal” că Patrick Ekeng a fost jucător la echipa spaniolă Cordoba. Marca aminteşte în acelaşi articol despre o altă tragedie de pe un teren de fotbal din România, moartea lui Cătălin Hâldan din 2007, dar si de numele altor 3 fotbalişti care au sfârşit tragic, pe terenul de fotbal, camerunezul Foé şi spaniolii Puerta şi Jarque.

Jurnaliştii de la cotidianul El Mundo Deportivo relatează pe larg tragedia de la stadionul Dinamo şi scriu că “ambulanţa a avut nevoie de 3 minute pentru a ajunge la fotbalistul camerunez, care a decedat deşi spitalul e lângă arena de fotbal”.

Cotidianul francez L'Equipe scrie că “moartea lui Patrick Ekeng nu este un caz nou”. Francezii amintesc la rândul lor de alte tragedii din fotbalul mondial, cum ar fi decesele fotbaliştilor Antonio Puerta, Serginho, Endurance Idahor sau Gregory Mertens.

Articolul din The Telegraph, despre moartea camerunezului Ekeng a fost cel mai citit în ediţia electronica a ziarului. Britanicii îl citează pe directorul sportive al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu şi amintesc că doctorii nu au reuşit să-l resusciteze pe fotbalist până când acesta a fost adus la spital.

Agenţia France Presse a scris despre dispariţia lui Ekeng, “un fotbalist camerunez care a jucat pentru echipa Le Mans, din 2009 până în 2013.

UPDATE

Dosar penal in rem în cazul morţii fotablistului Patrick Ekeng. De astăzi încep audierile

Autorităţile au deschis dosar penal in rem în cazul morţii Patrick Ekeng, fotbalistului camerunez de la Dinamo. Fotbalistul Patrick Ekeng, care a intrat, vineri seara, în stop cardio-respirator în timpul unui meci, a murit la Spitalul Floreasca, după ce medicii au încercat zeci de minute să îl resusciteze.

Ofiţerii Serviciului-Omoruri investighează condiţiile în care a murit fotbalistul, sâmbătă fiind chemate la audieri mai multe persoane.

Vor fi audiaţi medicul de pe ambulanţa privată, medicul, o femeie despre care suporterii au spus că mânca seminţe şi fuma în tribune, şoferul ambulanţei, staff-ul medical al echipei şi alţi reprezentanţii ai clubului.

Poliţiştii vor stabili de ce ambulanţa a intrat doar după trei minute pe teren pentru a începe manevrele de resuscitare. Martorii spun că ambulanţa nu ar fi fost dotată cu defibrilator.

Suporterii lui Dinamo s-au strâns în această noapte şi pe stadion, unde au amenajat un adevărat altar pe locul în care Ekeng s-a prăbuşit pe teren

Medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, a vorbit despre modul în care a reacţionat în momentul în care Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon. Acesta a precizat că a aplicat imediat măsurile de resuscitare disponibile: masaj cardiac şi eliberarea căilor respiratorii, dar nu a dorit să se pronunţe în privinţa vitezei de reacţie a ambulanţei prezentă la stadion (maşina a intrat după aproape 3 minute pe gazon) şi nu a vorbit nici despre dotările vehiculului.

Dr. Cristian Pandrea, de la Spitalul Floreasca, a declarat că manevrele de resuscitare au durat mai bine de o oră, însă pacientul nu a răspuns. În momentul de faţă, mai spune sursa citată, nu se cunoaşte cauza decesului.

“A fost adus la noi cu o ambulanţă fără manevre de resuscitare, din câte ştim. S-au iniţiat manevre de resuscitare care au durat aproximativ o oră şi 30 de minute. Aceste manevre au rămas din păcate fără rezultat. Pacientul a decedat”, a declarat dr. Cristian Pandrea, de la Spitalul Floreasca.

Întrebat de ce nu s-au făcut manevrele de resuscitare pe terenul de fotbal, medicul Clubului Dinamo, Liviu Bătineanu, a declarat că “resuscitarea s-a făcut în ambulanţă”.

În vârstă de 26 de ani, Patrick Ekeng a ajuns în această iarnă la Dinamo. Era căsătorit şi avea o fetiţă de doi ani.

UPDATE

Ionel Dănciulescu: Parcă suntem blestemaţi. E un coşmar pentru mine şi întreaga suflare dinamovistă

Directorul sportiv al echipei Dinamo, Ionel Dănciulescu, a declarat că moartea mijlocaşului camerunez de 26 de ani, Patrick Ekeng, este o tragedie şi un coşmar pentru toţi suporterii şi oficialii clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare.

"Parcă suntem blestemaţi. E ca un coşmar pentru mine şi pentru întreaga suflare dinamovistă. Este mult prea mult. Acum nu ma interesează absolut nimic, nici când se joacă finala Cupei României şi nimic altceva. La starea în care suntem noi toţi, nu mai contează. Fiecare sportiv merge la Centrul de Medicină Sportivă, din şase în şase luni şi lucrurile au fost în regulă acolo. Suntem pur şi simplu blestemaţi. Soţia lui este în Franţa, s-a luat legătura cu ea şi posibil va ajunge mâine aici. Timpul parcă a stat în loc, nu ştiu cât a trecut până a venit ambulanţa. Au mai murit sportivi şi din alte sporturi, este o tragedie imensă pentru noi", a declarat directorul sportiv al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu, în faţa Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Patrick Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a intrat, vineri seara, în stop cardio-respirator în timpul partidei dintre Dinamo şi Viitorul, şi a murit la Spitalul Floreasca, după ce medicii au încercat zeci de minute să îl resusciteze.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri