anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

VIDEO - Zăpadă ca la munte, într-un decor feeric, la numai 20 km de Iași

GALERIE
zapada iasi5
 • zapada iasi5
- +

Ieşenii care vor sa se bucure de un peisaj frumos de iarna nu trebuie neapărat sa meargă 150-200 km pana la munte. Un peisaj de vis, la 20-30 km de Iaşi, este şi în zona Dobrovat. Un cititor ne recomanda drumul forestier Radar Meteo Barnova - sat Dobrovat, accesibil cu orice autoturism, indiferent de garda la sol, dar cu cauciucuri de iarna. 

Traseul propus, cel din imagini, făcut chiar azi, este următorul: DJ 248 ieşire CUG spre Scânteia. Dupa intersecţia spre Hadambu, şi înainte de sat Bordea, stânga pe drumul asfaltat spre Poiana cu Cetate. Apoi, după Sanatoriul Barnova de pe dreapta şi cabana Antibiotice de pe stânga, înainte de sat Poiana cu Cetate, faceţi stânga pe drumul forestier pietruit spre Radar Meteo şi spre Dobrovat.

Atenţie la primul canton de după Radar: la acea intersecţie trebuie făcut dreapta. Şi apoi tot înainte, după cca 5 km, ajungeţi la intrare în Dobrovat, de unde făcând stânga pe DJ 247, drum asfaltat, se ajunge la Iaşi prin Bucium.

Traseul se poate parcurge şi invers, făcând dreapta pe drumul forestier dinaintea podului peste pârâul Pietrosu şi chiar înaintea intersecţiei cu drumul spre Manastirea Dobrovat, cam după 300 m de la indicatorul rutier de intrare în Dobrovat, în zona canonului silvic. În ambele sensuri drumul este accesibil cu orice autoturism dar echipat cu cauciucuri de iarnă. La pachet, puteţi face o vizita şi la Mănăstire, ultima ctitorie a lui Ştefan cel Mare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.