(VIDEO ZDI) 20 de minute: Un gest aşteptat din partea primarului Chirica. De ce nu-l face?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

(VIDEO ZDI) 20 de minute: Un gest aşteptat din partea primarului Chirica. De ce nu-l face?

GALERIE
toni hritac, alex andrei d
  • toni hritac, alex andrei d
- +

În studioul Tv al “Ziarului de Iaşi” puteţi urmări o discuţie interesantă despre transparenţa de care dă dovadă primarul Mihai Chirica în relaţia cu cetăţenii. De ce nu oferă informaţiile în formatul solicitat de aceştia? De ce nu poţi afla de pe site-ul Primăriei Iaşi cine cheltuie banii, cine îi primeşte şi pentru ce bunuri sau servicii?

O discuţie cu reporterul Alex Andrei, despre practica din alte judeţe, în special din Vest, şi despre cum oraşul nostru devine anacronic din acest bun de vedere. De asemenea, trecem în revistă şi riscurile la care se expune primarul cu asemenea practici, două dintre acestea fiind chiar de natură penală, adică dosarele “Skoda” şi “Zoiosu’”. Ironia sorţii face ca, în al doilea dosar, Chirica să fie acuzat tocmai de faptul că nu a sesizat nici măcar autorităţile despre problemele pe care era obligat să le anunţe. De ce face asta primarul şi care sunt şansele de schimbare, aflaţi în emisiunea “20 de minute”, o abordare jurnalistică de tip video podcast prin care dorim să explicăm în maxim 20 de minute o problemă importantă a comunităţii.

Înregistrarea emisiunii, mai jos:

Nu este prima dată când Ziarul de Iași tratează opacitatea Primăriei în legătură cu furnizarea informațiilor publice. O analiză completă găsiți în articolulCOMPARAȚIE: Ce ascunde Primăria Iași și ce publică la vedere Clujul și Oradea!

O confirmare a celor relatate în Ziarul de Iași, în: Iașul a picat testul transparenței pe buget: nota 4 acordată într-un studiu național

De asemenea, editorialul semnat Toni HRIȚAC completează analiza pe transparența inexistentă a Primăriei Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.