VIDEO-ZdI TV: Laviniu Lăcustă (USLIP Iaşi) vorbeşte direct despre durerile şi banii profesorilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

VIDEO-ZdI TV: Laviniu Lăcustă (USLIP Iaşi) vorbeşte direct despre durerile şi banii profesorilor

GALERIE
Laviniu Lacusta1
  • Laviniu Lacusta1
- +

O nouă întâlnire în platoul TV al Ziarului de Iaşi aduce în discuţie cele mai actuale şi importante probleme ale învăţâmântului românesc. Invitatul din această săptămână este Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi, cel mai reprezentativ sindicat al profesorilor din judeţ, categorie de salariaţi cu peste 10.000 de angajaţi numai la Iaşi, care au grijă, la rândul lor, de educaţia a peste 120.000 de elevi.

Într-o discuţie cu jurnalistul ZdI Andrei Mihai, liderul de sindicat a răspuns la întrebările stringente ale momentului, de la grila de salarizare la sporurile pe care ar trebui să le ia profesorii. În materialul video aflaţi care este de fapt suma câştigată de profesori în urma recalculării sporului pentru diriginţie şi pentru gradul didactic, care sunt beneficiile financiare pe care sindicatul încearcă să le obţină în perioada următoare, de la sporuri la vouchere de vacanţă.

În cadrul discuţiilor din platoul TV al Ziarului de Iaşi au fost discutate aspecte legate de concursurile pentru alegerea directorilor, despre vizita la Iaşi a ministrului Educaţiei Sorin Cîmpeanu, dar şi despre schimbările care ar trebui să aibă loc în sistemul de învăţământ pentru ca acesta să fie mai performant.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

Alex VASILIU

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.