VIDEO ZdI TV: Teoriile Covid, demontate una câte una, ştiinţific, de prof.dr. Radu Iliescu, cercetător UMF
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

VIDEO ZdI TV: Teoriile Covid, demontate una câte una, ştiinţific, de prof.dr. Radu Iliescu, cercetător UMF

GALERIE
Radu Iliescu
  • Radu Iliescu
- +

Care a fost motivaţia publică din spatele recomandării purtării măştii după ce o perioadă s-a spus despre aceasta că nu oferă protecţie? Putem lua virusul de pe suprafeţe, pe care le dezinfectam extensiv de la începutul pandemiei? Care este situaţia pacienţilor vaccinaţi, dar care se infectează şi nu dezvoltă simptome: pot să transmită virusul mai departe? În emisiunea realizată în studioul TV al „Ziarului de Iaşi”, profesorul univesitar Radu Iliescu, cercetător ştiinţific specializat în farmacologie, prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, discută cu jurnalistul ZdI Cătălin Hopulele despre teoriile ştiinţifice ce păreau valide în primele luni de pandemie, care nu au fost parte din teorii ale conspiraţiei, dar care au fost demontate ulterior de studiile ştiinţifice.

În contextul discuţiilor tot mai dese cu privire la studiile ştiinţifice şi la noile descoperiri în lupta în pandemia împotriva SARS-CoV-2, prof.dr. Radu Iliescu ne-a ajutat să concretizăm o serie de aspecte care au fost îngropate în dezbaterea publică. Cum se realizează un studiu ştiinţific pentru a fi relevant? Care sunt paşii de scoatere pe piaţă a unui medicament, dispozitiv medical sau vaccin?

Acesta explică faptul că piaţa este foarte bine reglementată şi că doar 18% dintre studiile clinice trec de la etapa a II-lea (testele pe voluntari, maximum câteva sute de persoane implicate) la etapa a III-a, un procent similar regăsindu-se şi în cazul vaccinurilor anti COVID-19, unde doar patru au primit aprobări din partea organismelor de control din SUA (FDA) şi Europa (EMA) pentru a fi utilizate. Un al cincilea este pe punctul de a solicita avizarea: Novavax. În acelaşi timp, există zeci, chiar sute de proiecte de vaccinuri începute în toată lumea, o bună parte fiind abandonate. Aceste răspunsuri, cât şi informaţii suplimentare, puteţi regăsi integral urmărind emisiunea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

Alex VASILIU

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.