Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

VIDEO&MAP: Ce simplu s-ar putea debloca traficul infernal din Mircea de la orele de varf!

GALERIE
strada cernaharta
  • strada cerna
  • harta
- +

Mai multi ieseni ne-au semnalat, de-a lungul timpului, faptul ca de la an la an, iar in ultima vreme chiar de la luna la luna, traficul din zona cartierului Mircea cel Batran (Calea Galatii, str. Pantelimon Halipa) este tot mai exasperant.

Cert este ca toate strazile din zona sunt simple, cu numai o banda pe sens, adesea si cu numeroase masini parcate pe una sau pe ambele parti, numarul masinilor s-a inmultit constant in ultimii an, iar Primaria nu a facut absolut nici o lucrare de imbunatatire a traficului in aceasta zona.

Ca urmare, la orele de varf, dupa amiaza la 16-18, dar mai ales dimineata intre 7:30 si 8:30, zona este efectiv blocata de masinile din trafic, semafoarele nu mai sunt respectate de nimeni, fiind de altfel imposibil de respectat, fiind necesara adesea chiar si jumatate de ora pentru a traversa micul cartier.

Pana cand Primaria va veni cu alte solutii ample, daca va avea vreodata asa ceva, unul din iesenii din zona propune municipalitatii doua solutii simple, care ar putea fi implementate chiar si in 30 de zile.

Prima este largirea cu inca o banda a strazii Pantelimon Halipa, in doua locuri unde acest lucru este posibil, pe sensul cel mai aglomerat al acesteia: dinspre Podul Mircea spre Spitalul de Recuperare. Pe de o parte, cu o astfel de banda, pe o lungime chiar si de 30-50 metri daca nu se poate mai mult, sa fie create o banda speciala pentru cei ce vin dinspre Podul Mircea si fac dreapta spre Calea Galatii (spre Galata), pentru a degaja astfel cozile immense de la semaforul din intersectie, cozi care uneori dimineata ajung pana in cartierul Alexandru cel Bun.

O alta largire ar fi necesara pe acelasi sens al strazii Pantelimon Halipa, la intersectia cu strada Hatman Sendrea, chiar inainte de Lidl. Aici, adesea chiar si o masina care face stanga spre Pasajul Mircea (cel pe sub calea ferata) blocheaza minute in sir tot traficul din spate, pentru ca la orele de varf si traficul din fata este mare, iar cei din spatele masinilor ce fac stanga nu au unde ocoli prin dreapta din cauza strazii foarte stramte. Ca urmare, cum trotuarul acolo este foarte lat, Primaria ar putrea crea o banda suplimentara pe unde cei din spate ar putea ocoli, banda din stanga urmand a fi transformata in una de stocare pentru cei ce fac stanga spre pasajul Mircea (VEZI VIDEO).

O alta lucrare simpla care ar putea ajuta traficul din zona ar fi largirea cu o banda suplimentara, pe cateva zeci de metri, a Caii Galatii pe portiunea dinaintea intersectiei cu Pantelimon Halipa (in dreptul Bisericii, pe partea de vizavi, spre scoala), pentru cei care vin dinspre Pasajul Mircea si asteapta la semafor (VEZI FOTO). Si aici la orele de varf cozile ajung pana sub pasaj.

“Sunt doua lucrari simple, deloc costisitoare, pentru Primarie. Pana se vor face pasaje, tuneluri sau mai stiu eu ce lucrari de anvergura, eu zic ca aceste imbunatatiri s-ar putea implementa si intr-o luna de zile, daca ar fi vointa din partea edililor”, este de parere ieseanul care face aceste propuneri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri