VIDO Gest grozav făcut de polițiștii de frontieră maramureșeni. Cum l-au salvat de la moarte pe un ucrainean

sâmbătă, 15 iunie 2024, 15:49
2 MIN
 VIDO Gest grozav făcut de polițiștii de frontieră maramureșeni. Cum l-au salvat de la moarte pe un ucrainean

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au intervenit, vineri seara, pentru a salva un ucrainean, în vârstă de 31 de ani, care striga după ajutor.

Cu ultimele puteri, bărbatul încerca să înoate pentru a ajunge la malul românesc al râului Tisa.

”Trei colegi de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sarasău, judeţul Maramureş, au salvat, ieri, în jurul orei 18,20, un cetăţean ucrainean, de 31 de ani, care se afla aproape de malul românesc al râului Tisa, epuizat şi fără capacitatea de a mai înota. Cu ultimele puteri a strigat după ajutor şi a fost auzit de către un localnic din Câmpulung la Tisa, care la rândul său a chemat pentru sprijin un poliţist de frontieră. Agentul şef principal de poliţie Marian Silvestru, deşi era în timpul liber, nu a stat pe gânduri şi a pornit cu o maşină de teren dotată cu troliu spre zona respectivă, solicitând totodată ajutor şi colegilor care erau de serviciu. Şeful turei, inspectorul principal de poliţie Andrei Teleptean, şi agentul de poliţie Nuţu Ivanic au ajuns imediat la faţa locului şi, împreună cu Marian Silvestru, au reuşit să-l tragă la mal pe tânărul ucrainean, cu ajutorul cablului de la troliu”, a informat sâmbătă Poliţia de Frontieră.

După ce şi-a revenit şi fiind în afara oricărui pericol, tânărul salvat a solicitat o formă de protecţie din partea statului român, fapt pentru care au fost demarate procedurile specifice în astfel de situaţii, a precizat sursa citată.

Sursa: Agerpres

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii