Viitorul Spital de Boli Respiratorii din Bucium: prima licitaţie lansată de CJ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Viitorul Spital de Boli Respiratorii din Bucium: prima licitaţie lansată de CJ

GALERIE
sectia Clunet Iasi
  • sectia Clunet Iasi
- +

Valoarea întregului proiect e de 116,5 milioane de euro, sursa de finanţare fiind Programul Operaţional Sănătate.

A fost scos la licitaţie primul contract de achiziţie publică de servicii de proiectare pentru viitorul sediu al Spitalului de Boli Respiratorii, ce urmează să fie construit în Bucium, pe locul actualei Secţii IV, „Dr. Clunet“. Consiliul Judeţean a estimat la 310 mii lei realizarea documentaţiilor tehnico-economice: Plan Urbanistic Zonal (inclusiv studii aferente şi documentaţii pentru obţinerea avizelor), tema de proiectare, studiul de prefezabilitate. Ofertele pot fi depuse până pe 5 mai, iar câştigătorul licitaţiei va trebui să predea documentele în decurs de 3 luni. Termenul include obţinerea aprobării PUZ prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului laşi.

Consilierii judeţeni şi-au dat acordul în februarie asupra acestui proiect, atunci fiind anunţată şi valoarea întregului proiect: 116,5 milioane de euro (fără TVA). Sursa de finanţare este Programul Operaţional Sănătate 2021-2027, instrumentul de finanţare - Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.

Noul spital va avea o capacitate de 370 de paturi, la care se adaugă 30 din Secţia de îngrijiri paliative pneumologice. Instituţia mai cuprinde un centru de diagnostic al bolilor rare, un compartiment de pneumologie oncologică, blocul operator cu trei săli de intervenţii chirurgicale şi un compartiment de diagnostic în tabacologie şi studierea efectelor noxelor repiratorii.

În şedinţa de plen din februarie, aleşii judeţului au aprobat alocarea a 9 milioane de lei pentru realizarea tuturor documentaţiilor necesare (inclusiv studiu de fezabilitate, avize, proiect şi autorizaţia de construcţie). Pentru anul în curs, în bugetul judeţului adoptat miercuri sunt prevăzute 3,9 milioane de lei.

CITEȘTE AICI ȘI: O apariție bruscă în planul de investiții: spital nou la Iași - Boli Respiratorii

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.