anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Viitorul Spital de Boli Respiratorii din Bucium: prima licitaţie lansată de CJ

GALERIE
sectia Clunet Iasi
 • sectia Clunet Iasi
- +

Valoarea întregului proiect e de 116,5 milioane de euro, sursa de finanţare fiind Programul Operaţional Sănătate.

A fost scos la licitaţie primul contract de achiziţie publică de servicii de proiectare pentru viitorul sediu al Spitalului de Boli Respiratorii, ce urmează să fie construit în Bucium, pe locul actualei Secţii IV, „Dr. Clunet“. Consiliul Judeţean a estimat la 310 mii lei realizarea documentaţiilor tehnico-economice: Plan Urbanistic Zonal (inclusiv studii aferente şi documentaţii pentru obţinerea avizelor), tema de proiectare, studiul de prefezabilitate. Ofertele pot fi depuse până pe 5 mai, iar câştigătorul licitaţiei va trebui să predea documentele în decurs de 3 luni. Termenul include obţinerea aprobării PUZ prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului laşi.

Consilierii judeţeni şi-au dat acordul în februarie asupra acestui proiect, atunci fiind anunţată şi valoarea întregului proiect: 116,5 milioane de euro (fără TVA). Sursa de finanţare este Programul Operaţional Sănătate 2021-2027, instrumentul de finanţare - Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.

Noul spital va avea o capacitate de 370 de paturi, la care se adaugă 30 din Secţia de îngrijiri paliative pneumologice. Instituţia mai cuprinde un centru de diagnostic al bolilor rare, un compartiment de pneumologie oncologică, blocul operator cu trei săli de intervenţii chirurgicale şi un compartiment de diagnostic în tabacologie şi studierea efectelor noxelor repiratorii.

În şedinţa de plen din februarie, aleşii judeţului au aprobat alocarea a 9 milioane de lei pentru realizarea tuturor documentaţiilor necesare (inclusiv studiu de fezabilitate, avize, proiect şi autorizaţia de construcţie). Pentru anul în curs, în bugetul judeţului adoptat miercuri sunt prevăzute 3,9 milioane de lei.

CITEȘTE AICI ȘI: O apariție bruscă în planul de investiții: spital nou la Iași - Boli Respiratorii

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.