anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Vin rezultatele la simularea de la bac. „Pentru clasa a XII-a presiunea este mai mare“

GALERIE
examen
 • examen
- +

În cursul zilei de astăzi, la nivel central vor ajunge rezultaltele finale la simularea de la „bac“, care a fost susţinută la începutul lunii. 

La limba română s-au înscris 5.887 de elevi de clasa a IX-a, din care s-au prezentat 94%, şi 5.568 de elevi de clasa a XII-a, din care s-au prezentat 94,58%. Cea mai mică prezenţă a fost înregistrată la proba la alegere, unde dintre cei 5.452 de elevi înscrişi s-au prezentat 4.900.

„Constatăm o prezentă foarte bună. Este foarte important că şi elevii de clasa a XI-a vin cu seriozitate pentru că este o acomodare psihologică la contextul examenului şi în ceea ce priveşte rigoarea acestuia. O acomodare cu supravegherea audio-video, dar şi cu încadrarea în limitele temporale şi o familiarizare cu tipul de subiecte. Pentru clasa a XII-a, presiunea este mai mare şi obligaţiile sunt asumate cu mai multă seriozitate“, a declarat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

La această simulare, doi elevi au fost daţi afară din examen, prinşi cu telefonul mobil asupra lor. Conform re­gulilor, aceştia au fost acuzaţi de tentativă de fraudă. Cap de afiş însă este Timişul, unde un număr de şapte elevi au fost prinşi copiind, şase direct de cu ajutorul telefoanelor performante, iar unul de pe fiţuici. Simularea copierii nu a fost însă privită cu ochi buni de supraveghetori.

Notele la simulare nu se trec în catalog decât dacă elevul îşi doreşte acest lucru. În urma analizei rezultatelor la simulare, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Examenul propriu-zis va începe în luna iunie, când va avea loc înscrierea candidaţilor, în perioada 30 iunie - 3 iulie. De pe 13 până pe 15 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, de pe 15 - până pe 17 iunie evaluarea competen­ţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, de pe 21 până pe 24 iunie va avea loc evaluarea competenţelor digitale, iar de pe 27 iunie până pe 1 iulie evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie. Prima probă scrisă, cea la limba română, va avea loc pe 4 iulie, pe 5 iulie va avea loc proba scrisă la limba maternă, pe 6 iulie, proba scrisă la proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie, proba scrisă la alegere a profilului. Pe 12 iulie se vor afişa rezultatele, urmând ca în perioada 13-15 iulie să se rezolve contestaţiile. Pe 16 iulie se vor afişa rezultatele finale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cătălin ONOFREI

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cât de bine îi cunoaştem pe cei din jurul nostru?

opinii

Agua!

Briscan ZARA

Agua!

Dacă nu ar fi fost lumea aceasta modernă în care transportul dintr-un loc în altul să fie foarte facil, iar alimentele şi apa să poată fi aduse repede dintr-o regiune în alta, cu siguranţă am fi intrat într-o perioadă de foamete cruntă. Război, boală şi foamete, triada care a urmărit întreaga istorie omul precum lupii. Şi trebuiau mereu să fie trei ca să devină mortale, de nesuportat. Şi dacă ultimele două apar din motive naturale, primul ni se datorează în totalitate.

Nu căuta cheile sub veioză

Cristina DANILOV

Nu căuta cheile sub veioză

Am atât de mulţi cunoscuţi care spun cu toată convingerea că obiceiurile lor alimentare - a mânca prăjituri noaptea, de pildă - se datorează faptului că părinţii lor nu i-au hrănit aşa cum trebuia şi nu le-au insuflat obiceiuri alimentare sănătoase. Şi stau şi sortează, ca pe nişte boabe de fasole, amintirile din copilărie, cum nu aveau voie să se ridice de la masă până nu terminau de mâncat grişul cu lapte sau cum erau alergaţi cu papucul prin curte când aruncau sub masă carnea din ciorbă la pisici. A devenit un fel de sport, mulţi caută cauzele dependenţei de alimente, de alcool, de ţigări, de dragoste, de droguri, în copilărie şi, după un search profund concluzionează: „mama e de vină că sunt supraponderală”, „tata e de vină că eu beau”.

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

pulspulspuls

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Gata, astăzi am ajuns la antepenultimul episod din seria „Ce s-a discutat la Şcoala politică de vară de pe Bahlui”, o relatare fidelă a discuţiilor care au avut loc timp de o săptămână în târgul nostru pe teme politice locale. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.