anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 26.11.2022

Terapii aplicate pe scară largă în occident, disponibile acum şi în Iaşi:

Vindecare mai scurtă pentru fracturi, entorse şi picior diabetic!

GALERIE
foto_vacum_med
 • foto_vacum_med
- +

Arterite, varice, picior diabetic, entorse, fracturi, limfedem după o operaţie pentru un cancer de sân. Sunt afecţiuni care presupun operaţii şi/sau perioade lungi de recuperare. Asta dacă avem în vedere procedurile  disponibile la ora actuală în spitale. Toate se vindecă însă mult mai rapid cu ajutorul unor terapii moderne de recuperare, disponibile acum şi în Iaşi: terapia cu vacuum intermitent şi capsula hiperbarică cu oxigen.

Aplicate la scară largă în occident, dar mai puţin cunoscute de publicul larg din România, sunt terapii  la care apelează frecvent sportivii ieşeni care au avut contracte în străinătate şi care le cunosc beneficiile. În articolul următor, vorbesc despre indicaţiile şi avantajele terapiei vacuum intermitent, specialiştii Centrului de recuperare medicală EIS MED Iaşi. Cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniul recuperării şi reabilitării, centrul reuneşte o echipă de profesionişti specializaţi care aplică la Iaşi aceste terapii utilizate la scară largă în occident.

Încet-încet şi pacienţii prind curaj şi solicită astfel de programe de vindecare şi recuperare. De ce? Pentru că aceste terapii  oferă şansa unei reabilitări mult mai rapide. Iată un exemplu punctual: fractura.Tratamentul presupune o imobilizare în aparat gipsat sau o gheată ortopedică minim o lună, sau chiar si mai mult, la care adăugaţi apoi cel puţin câteva săptămâni de balneo-fizio-kinetoterapie. Utilizarea  terapiei cu vacuum intermitent şi/sau a capsulei hiperbarică cu oxigen, pot înjumătăţi această perioadă de vindecare şi recuperare. Fără spitalizare. Şi, da, aceste terapii sunt acum disponibile şi în Iaşi, la Centrul de recuperare Eis Med. Dureri mai mici şi vindecare mai rapidă. Care este explicaţia?

Terapia cu vacuum intermitent reface circulaţia veno-limfatică

Terapia cu vacuum intermitent reduce inflamaţia, durerea şi grăbeşte închiderea plăgilor. Cum se întâmplă acest lucru? Terapia cu vacuum intermitent poate fi descrisă ca o o inimă externă care perfuzează  foarte bine ţesuturile lezate: piele, muşchi, tendoane sau vase afectate cum este în cazul varicelor. Sau gândiţi-vă ce întâmplă cu picioarele noastre după ce stăm la birou toată ziua la birou, mişcare nu facem şi ne trezim cu tulburări circulatorii, edeme şi chiar greutate la mers. Şi asta datorită proastei oxigenări la nivelul membrelor inferioare. Mai grav este ceea ce se întâmplă în cazul pacienţilor cu varice (ulcerate sau nu), cu arterită sau diverse plăgi posttraumatice. Apariţia terapiei cu vacuum intermitent, care presupune un joc al presiunilor negative şi pozitive, reface circulaţia veno-limfatică, aducând un raport important de oxigen. În faza negativă,  vasele ca atare se golesc şi permit umplerea  cu sânge  oxigenat, transportat din  partea superioară a trunchiului.

”Acesta este motivul pentru care terapia cu vacuum intermitent poate fi comparată cu  o inimă externă ce permite  o perfuzare foarte bună  cu sânge oxigenat a ţesuturilor”, arată prof. Emil Stratan, Centrul de recuperare Eis Med.

O şedinţă de vacuum intermitent, presupune plasarea pacientului numai cu partea inferioară a corpului într-o capsulă care generează acest joc al presiunilor fără durere, fără senzaţii neplăcute.

Marile cluburi sportive - Real Madrid, Barcelona  – folosesc terapia cu vacuum intermitent

Folosită în medicina spaţială de peste 30 de ani, a ajuns să fie aplicată la scară largă în occident deoarece utilitatea acestei terapii este uriaşă. Are atât efect profilactic, curativ cât şi de refacere, în medicina sportivă. Marile cluburi sportive - Real Madrid, Barcelona, etc – folosesc această terapie înainte şi după fiecare antrenament. Preparatorii fizici ale acestor cluburi au constatat absenţa accidentărilor. Astăzi, şi la Iaşi, sportivii beneficiază de această terapie. Mulţi dintre fotbalişti, şi mai ales cei care au activat la cluburile din străinătate, apelează la terapia cu vacuum intermitent  la EIS MED.

Terapia cu vacuum intermitent are rezultate spectaculoase în:

 • Arteriopatia cronică obliterantă: îmbunătăţeşte intervalul liber (distanţa parcură de pacient până la apariţia durerii), reduce intensitatea durerii, grăbeşte vindecarea.
 • Insuficienţa venoasă cronică: reduce volumul limfedemului interstiţial (măsurat prin reducerea greutăţii corporale şi a circumferinţei gambei), îmbunătăţeşte intervalul liber (distanţa parcursă de pacient până la apariţia durerii), îmbunătăţeşte capacitatea fizică, grăbeşte vindecarea rănilor
 • Edem şi limfedem: reducerea rapidă a edemului-după 30 minute se observă o scădere a circumferinţei gambei de 0.5-2 cum, creşte saturaţia în oxigen cu 3-4% după fiecare 30 minute de terapie cu vacuum intermitent, iar după 12 şedinţe de terapie se observă o creştere de 2% care se menţine în timp, reduce inflamaţia, îmbunătăţeşte mobilitatea, reduce durerea, reduce dimensiunea rănilor
 • Piciorul diabetic: restaurarea microcirculaţiei, reducerea durerii, reducerea inflamaţiei (durerii)
 • Post intervenţii ortopedice: accelerarea procesului de reabilitare
 • Ortopedie, traumatologie, reabilitare şi medicină sportivă: edem postoperator/ posttraumatic, leziuni, entorse, contuzii, vânătăi, leziuni ligamentare, plăgi, reabilitare după protezare (şold, genunchi)

Mai multe detalii despre această terapie puteţi afla accesând http://eismed.ro/noutati/vacumed.html.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Globalizare în alb şi negru

Nicolae GRECU

Globalizare în alb şi negru

Unele fenomene de la Cupa Mondială care se desfăşoară acum în Qatar sunt puse, mai mult sau mai puţin justificat, pe seama acestui concept al contemporaneităţii.

opinii

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Eugen MUNTEANU

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Coborât din sferele rarefiate ale preocupărilor sale de cercetător erudit al dialectelor limbii latine și al formării limbii române literare, tânărul aspirant la gloria științifică, dar și doritor să‑și asigure un cămin și o familie începe un asiduu asalt sentimental.

Pentru un pumn de voturi

Radu POPESCU

Pentru un pumn de voturi

La nouă luni de la declanșare, războiul din Ucraina produce în continuare răni și în Republica Moldova, o țară pomenită în fața unor crize umanitare, energetice și economice fără precedent.

Literarh

arh. Ionel OANCEA

Literarh

Tema MUST-ului de arhitectură din anul acesta s-a născut din ispitirile creatorului de spaţii artistico-funcţionale venite din lumea celorlalte arte. În acest continuum al expresivităţii estetice, literatura poate fi în conexiune cu arhitectura până în pragul dincolo de care cuvântul inventat pentru titlu, „literarh” începe să aibă substanţă? Răspund din capul locului, da. Inspirat de răspunsul acesta ferm, uşor demonstrabil, poate nu este lipsit de logică să găsim în limba arhitecţilor poeţi şi prozatori un echivalent inspirat pentru englezescul MUST.

pulspulspuls

Hopaa: premarele Mihăiţă s-a spălat singur pe la subsuori cu sondajul. A scos capul afară şi dă ordine

Hopaa: premarele Mihăiţă s-a spălat singur pe la subsuori cu sondajul. A scos capul afară şi dă ordine

Iacătă, stimaţi telespectatori, cum megasondajul acela ultraincredibil al liberalilor, care-l scotea pe Mihai Chirica premare în 2024 încă dinainte de alegeri, cu 50% şi peste, i-a dat edilului şef apă la moară, stuchit la furcă, cum se mai spune, başca tupeu politic, şi după numai câteva zile omul scoate deja capul la interval ca să facă ordine în partid. 

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.