anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Vine valul 5. Cât de pregătit este spitalul mobil de la Letcani?

Până la Crăciun, încălzirea şi ventilaţia vor fi puse la punct

GALERIE
spitalul Letcani
 • spitalul Letcani
- +

Spitalul modular de la Leţcani este pregătit să întâmpine un nou val pandemic. Cu doar câteva săptămâni în urmă, în interiorul spitalului răsunau senzorii care avertizau asupra concentraţiei prea mari de oxigen, iar personalul era nevoit să stea cu uşile de acces deschise, ca să elimine orice pericol de incendiu. 

Acest lucru a pus la încercare sistemul de încălzire, care a funcţionat continuu la maxim. Ca urmare, conducerea Asociaţiei Euronest, proprietara spitalului, a dispus o verificare a instalaţiei de încălzire, inclusiv a celei de ventilaţie. Alina Popa, directorul executiv al Euronest, ne-a spus că firma angajată în acest sens încă nu a terminat testele, dar că, până la Sărbători, cu siguranţă totul va fi pus la punct.

Şi comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean, în administrarea căruia este acum complexul amplasat la Leţcani, ne-a asigurat ieri că totul este pregătit în eventualitatea apariţiei unui Val 5 al pandemiei. Col. Ionuţ Grădinaru ne-a precizat ieri că sunt pregătite 48 de paturi la secţia Terapie Intensivă şi încă 70 la Boli Infecţioase, câte a aprobat Direcţia de Sănătate Publică. Amintim că spitalul mobil are o capacitate de 256 de paturi, dar măsurile de distanţare impuse au redus numărul celor care pot fi utilizate în condiţii optime.

În cazul unei noi creşteri a numărului de infectări cu coronavirus, complexul de la Leţcani va prelua din nou bolnavi, în aşa fel încât spitalele din Iaşi să poată trata şi pacienţi afectaţi de alte boli, ne-a mai spus şeful ISUJ Iaşi. Acest lucru a fost menţionat şi de directorul DSP cu câteva zile în urmă. Colonelul Grădinaru a adăugat că în acest moment nu mai este niciun fel de problemă de ordin tehnic la spitalul mobil.

Consiliul Judeţean a aprobat la sfârşitul lunii octombrie, pe fondul creşterii incidenţei cazurilor de Covid-19, deschiderea unei a doua linii de gradă la spitalul de la Leţcani. De câteva zile, numărul cazurilor noi de îmbolnăvire este sub 50 pe zi. „În această perioadă, cazurile noi de Covid-19 vor fi preluate doar de Spitalul de Boli Infecţioase, atât în secţiile din oraş cât şi din unitatea mobilă Leţcani. Cazurile cu nevoi mari de oxigen vor rămâne în centru, adică la Infecţioase, iar cazurile mici şi medii de oxigen vor fi la Leţcani. Şi secţia ATI de la Leţcani va prelua majoritatea cazurilor, precum şi unitatea mobilă ATI din curtea Spitalului de Boli Infecţioase, la fel”, declara la începutul săptămânii dr. Vasile Cepoi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.