Vineri începe FITPTI, ediţia a XIII-a. Cum vor avea loc spectacolele
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Vineri începe FITPTI, ediţia a XIII-a. Cum vor avea loc spectacolele

GALERIE
fitpti luceafarul
  • fitpti luceafarul
- +

Teatrul „Luceafărul” a pregătit la începutul lunii octombrie cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi (FITPTI), anul acesta evenementul fiind unul de „avarie pandemică”.

 Astfel, potrivit organizatorilor, partea internaţională a festivalului se va desfăşura în mediul online, publicul ieşean având însă şansa ca, în perioada 2-7 octombrie, să participe şi la o serie de manifestări şi spectacole „faţă în faţă”. „FITPTI va fi un mix de spectacole live - indoor şi open air, de spectacole difuzate online (live streaming, în sistem pay-per-view, şi streaming) pe canalele YouTube ale Teatrului Luceafărul şi FITPTI, dar şi pe paginile de Facebook respective. Live-ul s-a comprimat, dar, în schimb, există în program variante teatrale accesabile din orice loc al planetei. Vom avea, în premieră absolută, o componentă radiofonică, dar şi teatru stradal, spectacole-lectură, lansări de carte, expoziţii, întâlniri şi dezbateri. Continuitatea este esenţială, ea ne dă speranţe că vom trece cu bine peste greaua încercare planetară. Menţinerea legăturii cu publicul este cel mai important aspect al artei teatrale, îi defineşte esenţa şi generează speranţe”, a specificat Oltiţa Cîntec, curatorul eveneimentului. Printre artiştii români ale căror spectacole vor putea fi urmărite „pe viu” sau online se numără Mihai Măniuţiu şi Ada Milea, Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Radu Nica, Florin Piersic Jr., Bobi Pricop, Bobo Burlăcianu, dar şi mulţi alţii.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 2 octombrie, de la ora 19., cu spectacolul live realizat de regizorul Bobi Pricop în perioada stării de alertă, la secţia germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. Spectacole radiofonice vor fi transmise de către Radio România, fiind pregătite 18 spectacole. Acestea vor putea fi ascultate şi pe site-ul teatrului, la secţiunea Colecţii. Întregul program al festivalului poate fi consultat pe site-ul Teatrului „Luceafărul” din Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.