Vino să cunoşti experţi în domeniul tău la şcolile internaţionale de vară de la TUIAŞI
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 23.01.2022

Advertorial

Vino să cunoşti experţi în domeniul tău la şcolile internaţionale de vară de la TUIAŞI

GALERIE
foto 1 - International Summer SchoolSigla univ asachifoto 2 - SIMfoto 3 - SIMfoto 4 - SIMfoto 5 BESTfoto 6- International Summer School
 • foto 1 - International Summer School
 • Sigla univ asachi
 • foto 2 - SIM
 • foto 3 - SIM
 • foto 4 - SIM
 • foto 5 BEST
 • foto 6- International Summer School
- +

În fiecare an, studenţii şi cadrele didactice de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi  (TUIAŞI) www.tuiasi.ro au ocazia să cunoască profesori de la universităţi europene de top în cadrul şcolilor internaţionale de vară desfăşurate în parteneriat cu instituţiile de învăţământ partenere. O parte dintre cei care au participat anul acesta la şcolile de vară de la TUIAŞI ne-au povestit experienţa lor.
În perioada 9 – 27 mai 2016, TUIAŞI şi Universitatea A Coruna din Spania au organizat o şcoală internaţională de vară axată pe probleme de mediu, energii regenerabile, oraşe moderne şi eficiente din punct de vedere al consumului de energie.

Andreea, doctorand la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului

Este prima şcoală de vară la care particip, la recomandarea coordonatorului de doctorat. Am învăţat multe lucruri noi, chiar dacă unele subiecte nu au fost pe tema mea de doctorat, dar a fost interesant să aflu despre ele şi în viitor cred că voi mai participa la alte şcoli de vară.

Alexandra, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată

Participând la acest curs care s-a desfăşurat în limba engleză, mi-am îmbogăţit vocabularul şi am aflat multe lucruri foarte interesante şi din punct de vedere tehnic.

Dumitriţa, doctorand în anul I la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului

Mi s-a părut foarte interesant şi am învăţat foarte multe lucruri noi. Am considerat această participare ca o oportunitate de a cunoaşte noi studenţi, precum şi profesori din diverse ţări. Consider că îmi este şi îmi va fi utilă participarea la acest curs şi pe viitor, pentru formarea mea ca viitor specialist.

Şi profesorii de la TUIAŞI au avut posibilitatea să participe la un modul de două săptămâni în cadrul acestei şcoli de vară, intitulat English as a Medium of Instruction (Engleza ca mediu de instruire).

Marius Brânzilă, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată

Am apreciat foarte mult atât deschiderea profesorilor, cât şi abordarea lor cu privire la modul de predare şi de a-i face pe studenţi să fie mai aproape de profesori. Ne-au oferit informaţii despre cum să învăţăm şi cum să predăm, cum să performăm, să fim buni actori în relaţia cu studenţii, cum să-i atragem înspre lucrurile pe care noi le facem şi spre specializările de la facultăţi. Mi-a plăcut modul în care au abordat problematica metodelor de predare, într-un alt fel decât suntem noi obişnuiţi, mult mai deschis şi mai interactiv.

Lidia Alexa, Departamentul Inginerie şi Management, Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial

Totul pentru mine a fost nou şi foarte util. Mi-am dat seama că sunt multe lucruri la care mai trebuie să lucrez, prin prisma procesului de predare şi de interacţiune cu studenţii, de a face lucrurile mai interactive şi nu de a mă axa doar pe partea informaţională şi de conţinut, ci şi pe partea de proces, să-i ajut pe ei să înţeleagă imaginea de ansamblu, iar ulterior cum să utilizeze conceptele.

Ovidiu Ivanov, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată

Specialiştii care au venit aici, care vorbesc un anumit nivel de engleză, m-au ajutat foarte mult, au identificat anumite obiceiuri de care eu nu eram conştient, de exemplu că vorbesc prea repede. Ne-au învăţat despre pronunţie, de exemplu, ca să nu mai punem la socoteală informaţiile privind procesul didactic, anumite concepte didactice pe care poate noi le ştiam inconştient, dar nu le puteam da un nume. Ni le-au prezentat într-o altă formă şi ne-au învăţat cum să le folosim mai departe în activitatea noastră, ceea ce e un lucru foarte util.

Studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor au putut participa şi anul acesta, în perioada 20 - 24 iunie 2016, la şcoala de vară, ADVANCES IN HEAT TRANSFER ENHANCEMENT: FROM BASIC TO NANO. aflată deja la a IV-a ediţie, organizată de prof. univ. dr. habil. Alina Adriana Minea, ocazie cu care au cunoscut profesori din România, Italia, Bulgaria, Austria şi Portugalia.

Dumitru, masterand

Ai posibilitatea să întâlneşti experţi din domeniu, în funcţie de tema şcolii de vară, fără a încerca să-i contactezi pe cont propriu. A fost o oportunitate de a cunoaşte oameni de excepţie cu renume naţional sau mondial, multe persoane cu care am interacţionat fiind cunoscute în foarte multe ţări, dar şi de a primi informaţii atât la nivel basic, care au pus bazele acestei teme acum zeci de ani în urmă, cât şi elemente care ne vor reprezenta mâine în această temă. Anumite experimente care au fost prezentate aici vor defini piesele sau sistemele de mâine. Ai ocazia să întâlneşti oameni de excepţie şi ocazia să înveţi lucruri extraordinare şi de actualitate din domeniul de care eşti interesat.

Diana, masterand

Este primul an, anul I de master, în care am făcut cunoştinţă cu acest domeniu, pentru că am studiat altul până acum. Şcoala de vară m-a ajutat să-mi structurez mai bine cunoştinţele şi să înţeleg atât partea teoretică, cât şi pe cea practică, în care se aplică tot ce învăţăm noi. Bineînţeles, am avut ocazia să întâlnesc profesori din alte facultăţi, să vorbesc cu dumnealor şi eventual să ţinem legătura în continuare, pentru că sunt interesată de un doctorat în domeniu.Tudor, doctorand

Scopul principal este stabilirea unor legături între studenţi şi de asemenea între studenţi şi profesori, cu posibilitatea de a progresa în cercetările fiecăruia. De exemplu, în doctoratul meu, am iniţiat o legătură foarte bună cu profesorul din Austria, care şi-a manifestat interesul de a mă ajută în cercetarea pe care o voi face. Ulterior am discutat, mi-am prezentat tema şi dumnealui a fost foarte receptiv, oferindu-şi sprijinul pentru a-mi continua cercetările.În curând îşi va deschide porţile cea mai longevivă manifestare academică de vară, organizată în cadrul Universităţii Tehnice ”Gheorghe Asachi”, a XVI-a ediţie a Cursului Academic de Vară, sub organizarea BEST (Board of European Students of Technology) Iaşi, Asociaţie a studenţilor tehnici din instituţia de învăţământ ieşeană.
Evenimentul „Healthy is the new cool. Give it a try!” va avea loc în Iaşi, în perioada 7-16 iulie 2016 şi va reuni într-un mediu creativ şi plin de energie, peste 20 de studenţi din universităţi tehnice europene şi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Cu sprijinul profesorilor din cadrul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, participanţii vor călători prin fascinanta lume a produselor cosmetice şi alimentare, de la microbiologia produselor până la strategiile de marketing adaptate la specificul consumatorului. Evenimentul va îmbina activitatea academică cu latura interculturală (activităţi sportive, seară internaţională, seară românească, tururi de oraş, excursie în zona muntoasă a Moldovei).

Înscrie-te la TUIAŞI, pentru că doar AICI îţi vei putea dezvolta pasiunea pentru disciplinele tehnice şi vei afla informaţii despre cele mai noi descoperiri şi tehnologii în domeniile care te interesează, vei trăi experienţe academice internaţionale interactive care îţi vor deschide noi orizonturi de cunoaştere, dar şi o memorabilă viaţă de student în campusul Tudor Vladimirescu!


© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X