anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Vino să cunoşti experţi în domeniul tău la şcolile internaţionale de vară de la TUIAŞI

GALERIE
foto 1 - International Summer SchoolSigla univ asachifoto 2 - SIMfoto 3 - SIMfoto 4 - SIMfoto 5 BESTfoto 6- International Summer School
 • foto 1 - International Summer School
 • Sigla univ asachi
 • foto 2 - SIM
 • foto 3 - SIM
 • foto 4 - SIM
 • foto 5 BEST
 • foto 6- International Summer School
- +

În fiecare an, studenţii şi cadrele didactice de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi  (TUIAŞI) www.tuiasi.ro au ocazia să cunoască profesori de la universităţi europene de top în cadrul şcolilor internaţionale de vară desfăşurate în parteneriat cu instituţiile de învăţământ partenere. O parte dintre cei care au participat anul acesta la şcolile de vară de la TUIAŞI ne-au povestit experienţa lor.
În perioada 9 – 27 mai 2016, TUIAŞI şi Universitatea A Coruna din Spania au organizat o şcoală internaţională de vară axată pe probleme de mediu, energii regenerabile, oraşe moderne şi eficiente din punct de vedere al consumului de energie.

Andreea, doctorand la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului

Este prima şcoală de vară la care particip, la recomandarea coordonatorului de doctorat. Am învăţat multe lucruri noi, chiar dacă unele subiecte nu au fost pe tema mea de doctorat, dar a fost interesant să aflu despre ele şi în viitor cred că voi mai participa la alte şcoli de vară.

Alexandra, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată

Participând la acest curs care s-a desfăşurat în limba engleză, mi-am îmbogăţit vocabularul şi am aflat multe lucruri foarte interesante şi din punct de vedere tehnic.

Dumitriţa, doctorand în anul I la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului

Mi s-a părut foarte interesant şi am învăţat foarte multe lucruri noi. Am considerat această participare ca o oportunitate de a cunoaşte noi studenţi, precum şi profesori din diverse ţări. Consider că îmi este şi îmi va fi utilă participarea la acest curs şi pe viitor, pentru formarea mea ca viitor specialist.

Şi profesorii de la TUIAŞI au avut posibilitatea să participe la un modul de două săptămâni în cadrul acestei şcoli de vară, intitulat English as a Medium of Instruction (Engleza ca mediu de instruire).

Marius Brânzilă, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată

Am apreciat foarte mult atât deschiderea profesorilor, cât şi abordarea lor cu privire la modul de predare şi de a-i face pe studenţi să fie mai aproape de profesori. Ne-au oferit informaţii despre cum să învăţăm şi cum să predăm, cum să performăm, să fim buni actori în relaţia cu studenţii, cum să-i atragem înspre lucrurile pe care noi le facem şi spre specializările de la facultăţi. Mi-a plăcut modul în care au abordat problematica metodelor de predare, într-un alt fel decât suntem noi obişnuiţi, mult mai deschis şi mai interactiv.

Lidia Alexa, Departamentul Inginerie şi Management, Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial

Totul pentru mine a fost nou şi foarte util. Mi-am dat seama că sunt multe lucruri la care mai trebuie să lucrez, prin prisma procesului de predare şi de interacţiune cu studenţii, de a face lucrurile mai interactive şi nu de a mă axa doar pe partea informaţională şi de conţinut, ci şi pe partea de proces, să-i ajut pe ei să înţeleagă imaginea de ansamblu, iar ulterior cum să utilizeze conceptele.

Ovidiu Ivanov, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată

Specialiştii care au venit aici, care vorbesc un anumit nivel de engleză, m-au ajutat foarte mult, au identificat anumite obiceiuri de care eu nu eram conştient, de exemplu că vorbesc prea repede. Ne-au învăţat despre pronunţie, de exemplu, ca să nu mai punem la socoteală informaţiile privind procesul didactic, anumite concepte didactice pe care poate noi le ştiam inconştient, dar nu le puteam da un nume. Ni le-au prezentat într-o altă formă şi ne-au învăţat cum să le folosim mai departe în activitatea noastră, ceea ce e un lucru foarte util.

Studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor au putut participa şi anul acesta, în perioada 20 - 24 iunie 2016, la şcoala de vară, ADVANCES IN HEAT TRANSFER ENHANCEMENT: FROM BASIC TO NANO. aflată deja la a IV-a ediţie, organizată de prof. univ. dr. habil. Alina Adriana Minea, ocazie cu care au cunoscut profesori din România, Italia, Bulgaria, Austria şi Portugalia.

Dumitru, masterand

Ai posibilitatea să întâlneşti experţi din domeniu, în funcţie de tema şcolii de vară, fără a încerca să-i contactezi pe cont propriu. A fost o oportunitate de a cunoaşte oameni de excepţie cu renume naţional sau mondial, multe persoane cu care am interacţionat fiind cunoscute în foarte multe ţări, dar şi de a primi informaţii atât la nivel basic, care au pus bazele acestei teme acum zeci de ani în urmă, cât şi elemente care ne vor reprezenta mâine în această temă. Anumite experimente care au fost prezentate aici vor defini piesele sau sistemele de mâine. Ai ocazia să întâlneşti oameni de excepţie şi ocazia să înveţi lucruri extraordinare şi de actualitate din domeniul de care eşti interesat.

Diana, masterand

Este primul an, anul I de master, în care am făcut cunoştinţă cu acest domeniu, pentru că am studiat altul până acum. Şcoala de vară m-a ajutat să-mi structurez mai bine cunoştinţele şi să înţeleg atât partea teoretică, cât şi pe cea practică, în care se aplică tot ce învăţăm noi. Bineînţeles, am avut ocazia să întâlnesc profesori din alte facultăţi, să vorbesc cu dumnealor şi eventual să ţinem legătura în continuare, pentru că sunt interesată de un doctorat în domeniu.Tudor, doctorand

Scopul principal este stabilirea unor legături între studenţi şi de asemenea între studenţi şi profesori, cu posibilitatea de a progresa în cercetările fiecăruia. De exemplu, în doctoratul meu, am iniţiat o legătură foarte bună cu profesorul din Austria, care şi-a manifestat interesul de a mă ajută în cercetarea pe care o voi face. Ulterior am discutat, mi-am prezentat tema şi dumnealui a fost foarte receptiv, oferindu-şi sprijinul pentru a-mi continua cercetările.În curând îşi va deschide porţile cea mai longevivă manifestare academică de vară, organizată în cadrul Universităţii Tehnice ”Gheorghe Asachi”, a XVI-a ediţie a Cursului Academic de Vară, sub organizarea BEST (Board of European Students of Technology) Iaşi, Asociaţie a studenţilor tehnici din instituţia de învăţământ ieşeană.
Evenimentul „Healthy is the new cool. Give it a try!” va avea loc în Iaşi, în perioada 7-16 iulie 2016 şi va reuni într-un mediu creativ şi plin de energie, peste 20 de studenţi din universităţi tehnice europene şi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Cu sprijinul profesorilor din cadrul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, participanţii vor călători prin fascinanta lume a produselor cosmetice şi alimentare, de la microbiologia produselor până la strategiile de marketing adaptate la specificul consumatorului. Evenimentul va îmbina activitatea academică cu latura interculturală (activităţi sportive, seară internaţională, seară românească, tururi de oraş, excursie în zona muntoasă a Moldovei).

Înscrie-te la TUIAŞI, pentru că doar AICI îţi vei putea dezvolta pasiunea pentru disciplinele tehnice şi vei afla informaţii despre cele mai noi descoperiri şi tehnologii în domeniile care te interesează, vei trăi experienţe academice internaţionale interactive care îţi vor deschide noi orizonturi de cunoaştere, dar şi o memorabilă viaţă de student în campusul Tudor Vladimirescu!


© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.