anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Dosar-premieră la Iaşi: beţia, “martor” la un dosar de agresiune sexuală între studenţi

Viol sau sex de plăcere la beție? Studentă arabă la Iași, personaj demn de un scenariu de film

GALERIE
exploatare sexuala studenti
 • exploatare sexuala studenti
- +

Un student arab a fost trimis în judecată pentru că ar fi violat o colegă de grupă, străină şi ea, după o noapte petrecută împreună în club. Spre deosebire de cazurile tipice de viol, anchetatorii nu au avut decât probe indirecte privind agresiunea sexuală. Tânărul ar fi profitat de starea extrem de avansată de ebrietate a colegei, cu care petrecuse în acea noapte. Fata a mers de bunăvoie la colegul ei, însă s-a plâns că nu a fost de acord să facă sex cu el, fiind violată. Toată povestea le-a dat mari bătăi de cap procurorilor, care în primă fază au clasat dosarul, pentru ca mai apoi să redeschidă cercetarea şi să îl trimită în judecată pe arab. Procesul ar putea începe din toamnă

Dosarul de viol complicat în care părţi sunt cei doi studenţi arabi a fost deferit justiţiei de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, însă procesul efectiv încă nu a început. Cauza se află în procedura de cameră preliminară la Tribunal, unde mâine ar trebui să se ia o decizie cu privire la legalitatea rechizitoriului şi a probelor. În cazul admiterii actului de acuzare, procesul ar putea începe din toamnă.

Inculpat în acest dosar este H.H., un tânăr arab care la momentul comiterii presupusei fapte era coleg de grupă la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) cu victima D.F.

Potrivit unor surse apropiate acestui dosar complicat, povestea cu iz de infracţiune în care au fost implicaţi cei doi studenţi a avut loc pe 15 octombrie 2016. În acea seară, victima a mers la o petrecere organizară de o colegă, studentă şi ea la aceeaşi facultate. Acolo s-a întâlnit cu mai mulţi colegi, printre care şi cu H.H., care era cu un coleg de apartament. La acea petrecere, fata a consumat băuturi alcoolice. După miezul nopţii, cei de la petrecere au mers în clubul Canabis, din zona Copou. În rechizitoriu se menţionează că, în club, D.F. a consumat foarte mult alcool şi a ajuns în stare de ebrietate, fiindu-i şi rău, la un moment dat. Un martor audiat de procurori a relatat că l-a văzut pe H.H., cum o ţinea pe fată să nu cadă, deoarece aceasta nu se putea ţine pe picioare. “Din cauza stării în care se afla numita F.D., inculpatul H.H. i-a propus acesteia să o conducă acasă la ea. F.D. a fost de acord, însă datorită faptului că aceasta nu i-a precizat unde locuieşte în Iaşi, inculpatul, care nu cunoştea adresa ei din Iaşi, a condus-o la el acasă”, se menţionează în rechizitoriu. La audieri, H.H. a spus că fata ar fi fost de acord să meargă la el acasă. În replică, fata a negat şi a precizat că H.H. ştia unde locuieşte, deoarece a mai fost la unele petreceri organizate în apartamentul ei.

Bâlbâiala juridică

Procurorul de caz precizează că, în apartamentul studentului, acesta a “profitat de starea de vulnerabilitate” în care se afla colega sa şi ar fi întreţinut un raport sexual cu aceasta, împotriva voinţei ei. D.F. a declarat că nu a fost de acord să facă sex cu colegul de ei de grupă şi a relatat că nu era conştientă pe deplin în timpul actului sexual. Ar fi încercat să opună rezistenţă în mai multe rânduri, când îşi revenea în simţiri, însă pentru că era în stare avansată de ebrietate nu s-a putut împotrivi. Tot la audieri fata a spus că nu îşi aminteşte cum a ajuns la colegul ei.

Pe 17 octombrie 2016, fata a mers la Institutul de Medicină Legală, care a confirmat existenţa unui raport sexual.
A urmat o anchetă penală extrem de complicată soldată, în primă fază, cu clasarea acuzaţiei de viol. Clasarea s-a dat, potrivit surselor, după ce procurorii au considerat că “nu există probe suficiente care să răstoarne prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază orice persoană acuzată de săvârşirea unei infracţiuni”. Anchetatorii au mai motivat că “nu s-a putut demonstra dacă fapta reclamată s-a comis profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa”.

D.F. a atacat însă decizia de clasare emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, iar judecătorii au admis plângerea pe motiv că cercetarea nu a fost completă. Magistraţii au dispus reluarea cercetărilor şi audierea altor persoane, în cele din urmă, în iulie 2019, H.H. fiind trimis în judecată pentru viol.
Tânărul nu a recunoscut de la bun început acuzaţia de viol şi a declarat că ar fi întreţinut un raport sexual consimţit cu colega sa.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.