Violatorul de minore care îşi filma grozăviile vrea afară din puşcărie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Violatorul de minore care îşi filma grozăviile vrea afară din puşcărie

GALERIE
violator, pedofil,
  • violator, pedofil,
- +

El cere liberarea condiţionată, deşi nu poate avea acest drept înainte de anul 2025

 

Un pedofil s-a săturat de puşcărie după doar câţiva ani în spatele gratiilor. Acesta s-a adresat judecătorilor, cerând să fie pus în libertate. Originar din Prisăcani, Mircea Malageac a fost condamnat în 2016 pentru mai multe fapte de viol. Începând cu vara anului 2013, bărbatul a obligat patru fete cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani să întreţină cu el raporturi sexuale. Totodată, el filma violurile, arătând ulterior materialele pornografice şi altor persoane. Bărbatul a fost condamnat la 14 ani şi 10 luni de închisoare. Aflat în arest încă din 2014, condamnarea lui Malageac urmează să expire în iunie 2028. În martie, el a cerut totuşi judecătorilor liberarea condiţionată.

Conform legii, liberarea condiţionată poate fi cerută după executarea a minim două treimi din pedeapsă, dacă aceasta nu depăşeşte 10 ani, trei sferturi din termenul de detenţie, dacă pedeapsa depăşeşte 10 ani sau după executarea a 20 de ani de închisoare, în cazul detenţiei pe viaţă. Termenul este mai redus în cazul deţinuţilor care au împlinit vârsta de 60 de ani. La această condiţie se adaugă şi altele, menite să ofere asigurări că deţinutul se va integra în societate. Fiind condamnat la aproape 15 ani de închisoare şi în vârstă de doar 53 de ani, Malageac ar fi trebuit să execute minim trei sferturi din pedeapsă înainte să se gândească la liberarea condiţionată. Termenul legal s-ar împlini în 2025. „Pe cale de consecinţă, instanţa va respinge ca prematură cererea formulată privind liberarea condiţionată din executarea pedepsei de 14 ani şi 10 luni închisoare. Cererea va putea fi reînnoită la data împlinirii fracţiei prevăzută de lege”, au precizat judecătorii, respingând cererea. Apelul declarat de Malageac a ajuns în atenţia magistraţilor Tribunalului, aceştia rămânând în pronunţare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.