Violonistul Aaron Cavassi şi pianistul Iulian Ochescu, în recital la Ateneul Român
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Violonistul Aaron Cavassi şi pianistul Iulian Ochescu, în recital la Ateneul Român

GALERIE
Aaron Cavassi
  • Aaron Cavassi
- +

Violonistul Aaron Cavassi şi pianistul Iulian Ochescu vor susţine, pe 9 februarie, un recital la Ateneul Român, fără public, în cadrul programului „Stagiunea de marţi seară”. Tinerii muzicieni vor interpreta lucrări compuse de Johann Sebastian Bach, Giuseppe Tartini, Eugène Ysaÿe, Camille Saint-Saëns şi Béla Bartók.

Recitalul va fi transmis pe canalul de youtube al Filarmonicii „George Enescu”, pe pagina de Facebook a Filarmonicii şi a Radio România Muzical. Accesul este gratuit. Aaron Cavassi şi Iulian Ochescu au absolvit Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti.

Cavassi s-a perfecţionat prin lecţii private şi participări la cursuri oferite de violoniştii Alexandru Gavrilovici, Varujan Cozighian, Gabriel Croitoru, Liviu Câşleanu şi Dmitri Tombasov. În cadrul unor cursuri de măiestrie a lucrat şi cu violonişti reputaţi, precum Pierre Amoyal, Boris Kuşnir, Christian Altenburger, Serghei Kravchenko, Remus Azoiţei, Pavel Vernikov, Svetlana Makarova. Palmaresul violonistului cuprinde aproximativ 50 de premii. În 2017, a obţinut premiul I la Concursul internaţional „Modest Iftinchi" (Bucureşti), iar în 2018, premiul III, la Concursul Internaţional „Città di Filadelfia" (Italia). S-a remarcat prin numeroasele recitaluri solistice susţinute în ţară, în Germania şi în Austria, dar şi prin evoluţiile sale ca solist împreună cu orchestrele Filarmonicilor din Bacău, Râmnicu Vâlcea, Târgovişte, precum şi cu Orchestra Simfonică Bucureşti, Orchestra Philarmonia Bucureşti şi, în mai multe rânduri, cu Orchestra Medicilor „Ermil Nichifor".

Iulian Ochescu a câştigat mai mult de 20 de premii la concursuri naţionale şi internaţionale. A participat la cursuri de măiestrie conduse de pianişti de renume, precum Justus Frantz, Andrei Gavrilov, Dan Grigore şi Diana Ketler. A evoluat ca solist alături de Orchestra de Cameră Radio şi de Orchestra Filarmonicii „Ion Dumitrescu”. A susţinut recitaluri camerale, printre care cele din Festivalul Internaţional „George Enescu” - alături de violonistul Erzhan Kulibaev, şi Festivalul „Aurora Chamber Music” din Suedia - alături de violistul Alexander Zemtsov. A participat ca bursier la Academia ICon Arts Roma 2015 şi la Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo. Este membru al Ludens Piano Trio, al Orchestrei Române de Tineret şi al ansamblului Violoncellissimo. În 2016, a fost acompaniator oficial al Concursului internaţional „George Enescu”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.