Viorel Blăjuț: Salvează Iașul! Trăim în cel mai poluat oraș din România!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Viorel Blăjuț: Salvează Iașul! Trăim în cel mai poluat oraș din România!

GALERIE
0aa8fea2ec76744789cb7d2252ac7fb512924483_1104566442940796_2369213641692966442_n
  • 0aa8fea2ec76744789cb7d2252ac7fb5
  • 12924483_1104566442940796_2369213641692966442_n
- +

Iașul a ajuns cel mai poluat oraș din România, după București! Pentru comparație, municipiul Cluj Napoca, oraș de mărimea Iașului, este printre cele mai verzi localități din Europa! Vinovată de acest pericol la adresa sănătății ieșenilor este actuala administrație locală, condusă în ultimii 13 ani de cuplul Gheorghe Nichita – Mihai Chirica. 

În primul rând, poluarea este generată de traficul auto din Iași, care a devenit infernal și pentru că Primăria a fost incapabilă să dezvolte rute ocolitoare care să ofere tirurilor posibilitatea de a evita străzile aglomerate ale orașului. Mai mult, deși era nevoie doar de câteva semnături, mutarea sediului Vămii din centru la periferia Iașului a durat ani de zile, perioadă în care mii de vehicule grele au blocat și poluat orașul!

În al doilea rând, lipsa parcărilor a făcut ca administrația locală să reducă puținele spații verzi din cartiere, pentru a face loc mașinilor proprietate personală. Cu toate acestea, mii de autoturisme parchează încă pe trotuare, punând în pericol siguranța pietonilor. Revoltător este faptul că, deși vina pentru absența locurilor de parcare aparține doar Primăriei, firme ale clientelei politice au avut dreptul să blocheze și să sechestreze mașinile ieșenilor!

De asemenea, pentru ca situația să devină din ce în ce mai gravă, Primăria Iași refuză de ani de zile, în disprețul prevederilor legale, să finalizeze Planul Urbanistic General (PUG) al Iașului. Acest refuz cu premeditare a permis construirea de blocuri între alte blocuri, acestea fiind și așa foarte înghesuite, dar și apariția peste tot în oraș a unor clădiri de birouri fără niciun loc de parcare. În acest mod dubios și iresponsabil, Nichita și Chirica au sluțit și sufocat orașul în care trăim!  

 Salvează Iașul din mâinile celor care au îmbolnăvit orașul!

Votează o Viață Bună! Votează Viorel Blăjuț! 

Realizat si publicat de SC Grupul de Presa Medianet SRL la comanda lui Blajut Viorel - Ionel, cod CUI AEP 24160762​

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.