Viorel Blăjuț: Salvează Iașul! Trăim în cel mai poluat oraș din România!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Viorel Blăjuț: Salvează Iașul! Trăim în cel mai poluat oraș din România!

GALERIE
0aa8fea2ec76744789cb7d2252ac7fb512924483_1104566442940796_2369213641692966442_n
  • 0aa8fea2ec76744789cb7d2252ac7fb5
  • 12924483_1104566442940796_2369213641692966442_n
- +

Iașul a ajuns cel mai poluat oraș din România, după București! Pentru comparație, municipiul Cluj Napoca, oraș de mărimea Iașului, este printre cele mai verzi localități din Europa! Vinovată de acest pericol la adresa sănătății ieșenilor este actuala administrație locală, condusă în ultimii 13 ani de cuplul Gheorghe Nichita – Mihai Chirica. 

În primul rând, poluarea este generată de traficul auto din Iași, care a devenit infernal și pentru că Primăria a fost incapabilă să dezvolte rute ocolitoare care să ofere tirurilor posibilitatea de a evita străzile aglomerate ale orașului. Mai mult, deși era nevoie doar de câteva semnături, mutarea sediului Vămii din centru la periferia Iașului a durat ani de zile, perioadă în care mii de vehicule grele au blocat și poluat orașul!

În al doilea rând, lipsa parcărilor a făcut ca administrația locală să reducă puținele spații verzi din cartiere, pentru a face loc mașinilor proprietate personală. Cu toate acestea, mii de autoturisme parchează încă pe trotuare, punând în pericol siguranța pietonilor. Revoltător este faptul că, deși vina pentru absența locurilor de parcare aparține doar Primăriei, firme ale clientelei politice au avut dreptul să blocheze și să sechestreze mașinile ieșenilor!

De asemenea, pentru ca situația să devină din ce în ce mai gravă, Primăria Iași refuză de ani de zile, în disprețul prevederilor legale, să finalizeze Planul Urbanistic General (PUG) al Iașului. Acest refuz cu premeditare a permis construirea de blocuri între alte blocuri, acestea fiind și așa foarte înghesuite, dar și apariția peste tot în oraș a unor clădiri de birouri fără niciun loc de parcare. În acest mod dubios și iresponsabil, Nichita și Chirica au sluțit și sufocat orașul în care trăim!  

 Salvează Iașul din mâinile celor care au îmbolnăvit orașul!

Votează o Viață Bună! Votează Viorel Blăjuț! 

Realizat si publicat de SC Grupul de Presa Medianet SRL la comanda lui Blajut Viorel - Ionel, cod CUI AEP 24160762​

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.