anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Viorel Blăjuț: Salvează Iașul! Trăim în cel mai poluat oraș din România!

GALERIE
0aa8fea2ec76744789cb7d2252ac7fb512924483_1104566442940796_2369213641692966442_n
 • 0aa8fea2ec76744789cb7d2252ac7fb5
 • 12924483_1104566442940796_2369213641692966442_n
- +

Iașul a ajuns cel mai poluat oraș din România, după București! Pentru comparație, municipiul Cluj Napoca, oraș de mărimea Iașului, este printre cele mai verzi localități din Europa! Vinovată de acest pericol la adresa sănătății ieșenilor este actuala administrație locală, condusă în ultimii 13 ani de cuplul Gheorghe Nichita – Mihai Chirica. 

În primul rând, poluarea este generată de traficul auto din Iași, care a devenit infernal și pentru că Primăria a fost incapabilă să dezvolte rute ocolitoare care să ofere tirurilor posibilitatea de a evita străzile aglomerate ale orașului. Mai mult, deși era nevoie doar de câteva semnături, mutarea sediului Vămii din centru la periferia Iașului a durat ani de zile, perioadă în care mii de vehicule grele au blocat și poluat orașul!

În al doilea rând, lipsa parcărilor a făcut ca administrația locală să reducă puținele spații verzi din cartiere, pentru a face loc mașinilor proprietate personală. Cu toate acestea, mii de autoturisme parchează încă pe trotuare, punând în pericol siguranța pietonilor. Revoltător este faptul că, deși vina pentru absența locurilor de parcare aparține doar Primăriei, firme ale clientelei politice au avut dreptul să blocheze și să sechestreze mașinile ieșenilor!

De asemenea, pentru ca situația să devină din ce în ce mai gravă, Primăria Iași refuză de ani de zile, în disprețul prevederilor legale, să finalizeze Planul Urbanistic General (PUG) al Iașului. Acest refuz cu premeditare a permis construirea de blocuri între alte blocuri, acestea fiind și așa foarte înghesuite, dar și apariția peste tot în oraș a unor clădiri de birouri fără niciun loc de parcare. În acest mod dubios și iresponsabil, Nichita și Chirica au sluțit și sufocat orașul în care trăim!  

 Salvează Iașul din mâinile celor care au îmbolnăvit orașul!

Votează o Viață Bună! Votează Viorel Blăjuț! 

Realizat si publicat de SC Grupul de Presa Medianet SRL la comanda lui Blajut Viorel - Ionel, cod CUI AEP 24160762​

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.