Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidenţiale: „Un adevărat coşmar“

Codrin Ştefănescu preconizează un eşec al partidului la alegerile din toamnă şi o finală între Iohannis şi Barna.

GALERIE
Viorica Dancila
  • Viorica Dancila
- +

Viorica Dăncilă a fost votată ieri în Biroul Permanent Naţional al PSD pentru a fi candidat la Preşedinţie, decizia urmând să fie validată în Comitetul Executiv. Gabriela Firea a renunţat la ideea de a deveni prezidenţiabilul partidului. Au fost supuse votului candidaturile lui Dăncilă şi Liviu Pleşoianu. 

Votul privind desemnarea lui Dăncilă ca prezidenţiabil PSD nu a fost unanim, fiind înregistrate două voturi împotrivă. Acestea au aparţinut lui Dumitru Buzatu, care a declarat că l-a susţinut pe Liviu Pleşoianu, şi lui Paul Stănescu, care a apreciat că este necesară o altă candidatură decât cea a Vioricăi Dăncilă. În timpul şedinţei, Gabriela Firea a spus că renunţă la participarea în cursa internă din partid cu privire la desemnarea candidatului pentru Cotroceni.

„Un vis urât e pe cale să devină realitate“

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu a afirmat, înaintea şedinţei pentru stabilirea prezidenţiabilului, că un vis urât e pe cale să devină realitate, în opinia sa turul doi al alegerilor prezidenţiale urmând să fie disputat între Klaus Iohannis şi Dan Barna. „Un vis urât e pe cale să devină realitate. Finala Klaus-Barna! Iar noi cei din PSD să fim nevoiţi să alegem răul cel mic! Un adevărat coşmar. Treziţi-vă, dragi colegi din Cex!“, a scris pe Facebook Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD, care a pierdut funcţia în faţa lui Mihai Fifor.

Vosganian: ALDE şi-a pierdut încrederea în PSD

Varujan Vosganian spune că „aproape sigur“ ALDE îl va desemna pe Călin Popescu Tăriceanu candidat la prezidenţiale şi că niciun sondaj nu arată că Viorica Dăncilă are prima şansă. El a spus, ironic, că este „mirat“ că Viorica Dăncilă vorbeşte despre responsabilitate, în condiţiile în care PSD a încălcat procedura desemnării prezidenţiabilului, subliniind că ALDE şi-a pierdut încrederea în PSD.

„Am sentimentul că PSD nu vrea să fie un actor important în această campanie prezidenţială şi să aibă alte priorităţi decât câştigarea fotoliului prezidenţial. Mă mir că doamna Dăncilă vorbeşte de responsabilitatea în condiţiile în care PSD şi-a încălcat procedurile desemnării candidatului la prezidenţiale. Niciun sondaj nu consideră că doamna Dăncilă are prima şansă“, a declarat ieri deputatul ALDE Varujan Vosganian. El a spus că miercuri, în şedinţa ALDE, este „aproape sigur“ că Tăriceanu va fi desemnat candidat la prezidenţiale, apreciind că liderul ALDE este „singurul care poate coagula voturi din mai multe partide şi care are şanse reale în turul doi să îl învingă pe domnul Iohannis“. Vicepreşedintele ALDE a adăugat că guvernarea va merge mai departe, însă partidul şi-a pierdut încrederea în partenerul de coaliţie. „Vor trebui garanţii suplimentare, la restructurare“, a explicat Vosganian.

Sondaj intern: PNL şi USR îşi dispută primul loc

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv, primele cifre din cadrul sondajului efectuat la comanda conducerii PSD. Conform surselor participante la şedin­ţă, cifrele sunt următoarele: PNL: 31%, USR: 25% şi PLUS: 3% (total 28%), PSD: 26%, ALDE: 5%, Pro România: 3% şi UDMR: 3%.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri