Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Vis de 45 de minute

GALERIE
chipciu-rusescu-steaua-cretu-iasi
  • chipciu-rusescu-steaua-cretu-iasi
- +
 
Steaua Bucureşti – CSMS Iaşi 3-1 (1-1), în etapa a XXV-a a Ligii I de fotbal. Ieşenii au condus până în ultimele secunde ale primei reprize, printr-un penalty executat de Claudiu Tudor


 
Steaua: Tătăruşanu – Rîpă (’25 - Tănase), Szukala, Chiricheş, Pîrvulescu (’46 -  Latovlevici) – Prepeliţă, Bourceanu – Ad. Popa, Rusescu (’46 - Pintilii), Chipciu – Tatu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
CSMS: Irimia – Mitic, Creţu, Avrămia, Vladu – Milea, Straton – Onofraş (’61 Mihălăchioaie), Cl. Tudor (’65 - Keita), Moutinho (’77 - Cl. Ionescu) - Pătulea. Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Cartonaşe galbene: Chipciu (’15), Tănase (’53) – Onofraş (’51), Mitic (’71).
Arbitri: G. Rădulescu (Bucureşti); R. Ghinguleac (Bucureşti), Vl. Urzică (Piatra Neamţ).
 
0-1, min. 15: Mitic este faultat de Chipciu în colţul careului, lateral dreapta, Tudor transformă penaltiul, cu un şut puternic, sub bară;
1-1, min. 45^2: Irimia respinge în faţă un şut al lui Popa, Tatu reia din faţa lui Creţu, de la 4 metri, în capul portarului ieşean, mingea ricoşează la Chipciu, care înscrie cu poarta goală, din careul mic;
2-1, min. 59: Chipciu pasează de pe stânga, Pintilii reia nu foarte puternic, de la circa 11 metri, lateral dreapta, la colţul lung, Creţu e pe direcţia mingii, o loveşte însă imprecis şi balonul intră în plasă.
3-1, min. 85: Latovlevici centrează de pe stânga, Irimia iese indecis, Tatu marchează cu capul, de la 7 metri.
 
În faţa unei echipe de nerecunoscut dacă e luat drept reper faţa etalată în Cupele Europene, CSMS a visat frumos timp de 45 de minute. Fără trac, închizând bine culoarele şi gata de a replica în rarele momente în care a avut prilejul, Iaşul a condus din minutul 15 şi nu a avut nicio emoţie serioasă timp de 40 de minute. Oaspeţii au căzut însă în ultimele minute ale primului act, când Steaua şi-a creat două ocazii înainte de a egala, în prelungiri, când Creţu şi Irimia au confirmat ezitările de până atunci, prefaţând alte două, care s-au dovedit decisive în economia partidei. Acestea au apărut în minutul 59 şi 85, între cele două reuşite ale gadelor Iaşul neavând forţa de a încerca egalarea.
Steaua bifează astfel al 13-lea succes din 13 jocuri pe teren propriu în timp ce Iaşul trebuie să se trezească înainte de jocurile decisive care urmează, cu echipe aflate în cursa pentru evitarea retrogradării, dacă vrea să continue mariajul cu Liga I.
 
Filmul jocului
min. 8: Mitic trimite pe lângă poartă, de la 25 de metri; min. 11: Irimia prinde un şut uşor trimis de Bourceanu; min. 12: Pîrvulescu şutează slab, de la 25 de metri, portarul Iaşului parează fără probleme; min. 15: 0-1; min. 17: Bourceanu trimite pe lângă poartă, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri; min. 27: Onofraş şutează “pe lângă”; min. 40: Tănase şutează din lateral stânga, Irimia scapă mingea în faţă, Avrămia respinge în corner; min. 44: Irimia respinge de pe linia porţii după o reluare a lui Chipciu, de la 2 metri, care s-a încurcat cu Rusescu în careul mic; min. 45^2: 1-1; min. 58: Irimia respinge în corner mingea expediată de Chipciu, din zonă centrală; min. 59: 2-1; min. 61: Tătăruşanu respinge după şutul lui Pătulea din lateral stânga; min. 62: Milea luftează la 16 metri, mingea ajunge la Tudor, care trimite pe lângă poartă; min. 67: Bourceanu şutează mult peste poartă; min. 81: Irimia boxează după şutul lui Tănase, din lateral stânga; min. 85: 3-1; min. 90^2: Tănase şutează peste poartă de la 25 de metri.
 
Căpitanul Onofraş
^ Steaua a disputat primul joc oficial în Ghencea din acest an, liderul evoluând până acum pe Arena Naţională în meciurile programate pe teren propriu. ^ Deşi organizatorii au anunţat că au vândut 6 500 de bilete, în tribune au fost circa 5 000 de oameni, ploaia fiind unul din motivele pe care gazdele le-au luat în considerare pentru justificarea diferenţei amintite. ^ La primul meci ca titular din 2013, Onofraş a fost căpitan de echipă la CSMS. Ieşeanul, care a evoluat şi la Steaua, a fost lăudat de managerul gazdelor, Mihai Stoica, împreună cu care a lucrat la Unirea Urziceni. ^ Oaspeţii au evoluat într-un echipament roşu-negru. ^ În afara internaţionalului Gardoş, Steaua a păstrat pe banca de rezerve alte trei piese importante, Tănase, Pintilii şi Latovlevici. Primul a intrat pe parcursul actului întâi, ceilalţi – la pauză, în locurile lui Pîrvulescu şi Rusescu, ultimii fiind transportaţi la spital după loviturile primite în timpul jocului. ^ Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, nu a fost prezent la meci. ^ În minutul 38, Urzică a semnalizat eronat un ofsaid la Pătulea, în condiţiile în care ieşeanul a plecat în urmărirea unei pase trimise de Tudor din terenul propriu. ^
 
Declaraţiile tehnicienilor
Laurenţiu Reghecampf: “Am făcut un meci bun. Din păcate, cu un ochi râd, cu altul plâng. Le mulţumesc oamenilor care au stat în ploaie, însă îmi pare rău pentru Pîrvulescu şi Rusescu, care au probleme medicale. Sper să nu fie ceva grav, le dedic victoria. Am făcut foarte multe lucruri pozitive astăzi, am revenit de la 0-1, ne-am creat ocazii, nu am dat nicio şansă Iaşului. Pe Rîpă l-am schimbat nu pentru că am fost nemulţumit de el, ci pentru că am vrut să joc mai ofensiv”
Liviu Ciobotariu: “Am făcut o primă repriză foarte bună, dar s-a văzut lipsa de experienţă. Nu trebuie să facem o tragedie din acest eşec, am pierdut în faţa celei mai bune echipe din ţară. Golul încasat înainte de pauză a contat enorm, am pierdut din cauza a două erori personale. Putem să ne salvăm, avem potenţial, eu sunt optimist”.
 
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri