Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Visual Fan SA, deţinătoarea brandului Allview, intră pe piaţa autovehiculelor electrice

GALERIE
Skywell ET5
  • Skywell ET5
- +

Producătorul IT&C din Braşov Visual Fan SA, compania deţinătoare a brandului Allview, a anunţat vineri deschiderea unei noi linii de business, distribuţia de maşini electrice, care va contribui la creşterea cifrei de afaceri a grupului, cu 10%, la finalul anului 2022. Noua linie de business va fi operată de către o nouă companie, Visual EV SRL, care are ca obiect de activitate principal distribuţia de maşini electrice şi este deţinută în proporţie de 95% de către Visual Fan.

Primul model lansat vineri este Skywell ET5, un SUV full electric, cu o autonomie de 400 km mixt (WLTP) şi 456 km City Drive, echipat cu sistemul automat de asistenţă la conducere - L2.5 şi numeroase opţiuni premium. Strategia pe termen lung vizează dezvoltarea unui sistem intregat, de la distribuţia de maşini electrice, realizarea a cel puţin 6 showroom-uri în principalele oraşe ale României, dar şi oferirea de servicii post vânzare complete. 

"Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALW şi deţinătoarea brandului Allview, lansează astăzi primul model de maşină full electric – Skywell ET5, cu care îşi face debutul pe piaţa auto din România. Demararea acestei noi linii de business se va realiza prin deschiderea unei companii ce va avea ca obiect de activitate principal distribuţia de maşini electrice – Visual EV S.R.L., al cărei capital este deţinut în proporţie de 95% de către Visual Fan S.A.. Diferenţa de 5% din capitalul companiei, este deţinută de către o persoană fizică din cadrul companiei", anunţă compania.

Prin abordarea acestui nou proiect, Visual Fan preconizează o creştere a cifrei de afaceri la nivelul grupului, cu 10%, până la finalul anului 2022. Strategia pe termen lung vizează dezvoltarea portofoliului şi adiţia de noi modele, pentru a acoperi necesităţile pieţei de masă.

„Astăzi am pus bazele unui proiect ce vizează un viitor sustenabil, durabil şi care plasează grupul Visual Fan în topul noilor tendinţe din industria IT. Experienţa şi know-how-ul dobândite în cei aproape 20 de ani de activitate, ne-au ajutat de-a lungul timpului să anticipăm trendurile din industrie şi să integrăm ultimele tendinţe şi inovaţii tehnologice în portofoliul nostru. Momentan, există la nivel global trendul prin care companiile din tehnologie aderă la industria auto, ca urmare a gradului ridicat de inovare şi tehnologizare a autovehiculelor. Deşi tatonăm această idee de business de peste doi ani, acum am decis că este momentul să ne lansăm în industria maşinilor electrice, care se îndreaptă din ce în ce mai mult spre tehnologie şi inovaţie. Decizia de aderare la industria vehiculelor electrice pune în mişcare strategia de dezvoltare a grupului Visual Fan din următoarea decadă şi astfel, ne dorim să transmitem o nouă viziune strategică”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan S.A. şi Visual EV S.R.L.

Noua companie, Visual EV, distribuie pentru început modelul SUV Skywell ET5, cu o autonomie de 400 km mixt (WLTP), sistemul automat de asistenţă la conducere – L2.5, dar şi numeroase opţiuni şi elemente inovatoare incluse în varianta de bază.

Modelul Skywell ET5 este comercializat în acest moment prin intermediul primului dealer al companiei Visual Fan, Brady Auto Center din Bucureşti, iar persoanele care doresc să descopere maşina în perioada următoare se pot înscrie pe site-ul companiei la realizarea unui test drive. Skywell ET5 este disponibilă în 2 variante Premium şi Luxury, iar clienţii au la dispoziţie opţiuni de personalizare a culorii caroseriei (Midnight Blue, Metallic Grey, Pearl White) şi a designului interior (Fusion Design - Black Leather Seat, Grey interior sau Royal Design - Brown Leather Seat, Brown interior).

Preţul de comercializare porneşte de la 39.980 euro (preţul include TVA şi este disponibil prin Programul Rabla) sau în leasing de la 499 euro/lună. În funcţie de opţiunile de personalizare alese de către clienţi, termenul de livrare este de minim 75 zile. Clienţii îşi pot rezerva modelul dorit începând de vineri, iar toate rezervările confirmate până la data de 31 decembrie se vor livra în luna martie 2022.

Visual Fan a înregistrat, în primul semestru al anului 2021, o cifră de afaceri de peste 13,58 milioane de euro (66,77 milioane de lei) din vânzarea de dispozitive electronice, respectiv un profit net de 972.000 de euro (4,78 milioane lei) pe acest segment de business ce reprezintă activităţile de bază ale companiei. Atât cifra de afaceri, cât şi profitul net s-au situat peste previziunile bugetare pentru prima jumătate a acestui an, prezentate în memorandumul de listare a acţiunilor la BVB.

 Visual Fan, deţinătoarea brandului Allview (simbol bursier ALW) este o companie cu capital integral românesc, a fost fondată la Braşov, în 2002, şi produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri şi alte gadgeturi. Este prezentă pe pieţele IT&C din peste 10 ţări. Allview investeşte constant în R&D (cercetare şi dezvoltare) şi îşi propune ca, pe termen lung, să creeze un robot inteligent - asistent personal.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri