anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

VISUL lui Florin aproape de REALITATE: Ultima zi în care puteţi ajuta „pianistul fără pian“

GALERIE
Florin MantaleIoan Nani - Camelia Gavrila
 • Florin Mantale
 • Ioan Nani - Camelia Gavrila
- +

Astăzi este ultima zi în care se mai pot face donaţii pentru pianul lui Florin Mantale, în cadrul campaniei „Un gest creştinesc în ajun de Crăciun“, iniţiată de „Ziarul de Iaşi“. Pe onorabila listă a ieşenilor generoşi s-a înscris ieri şi un donator surpriză: o pensionară anonimă, cu o poveste impresionantă, care a oferit 700 lei din pensia ei şi a soţului. Lista a mai cuprins ieri şi două nume cu notorietate: Ioan Nani - Antibiotice şi Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar.

Crăciunul vine cu veşti bune pentru Florin Mantale: până ieri, pentru pianul lui s-a adunat suma de 11.100 lei, echivalentul a 2.400 de euro, bani strânşi pentru a cumpăra din Ungaria un pian la mâna a doua, dar de calitate, pentru care se cer 3.400 de euro, pian recomandat de profesoara elevului virtuoz. Asta fără a mai socoti pianina donată de medicul Radu Ţepordei, care la nevoie, după cum sugera chiar donatorul, poate fi vândută cu circa 1.000 de euro. Fără acest pian, Florin, care este elev navetist, din Hol­boca, este nevoit să vină la şcoală pentru a repeta chiar şi în weekend, iar în timpul săptămânii să stea la şcoală până la orele 20.

Campania „Ziarului de Iaşi“ va ajunge astfel mâine la final, astăzi fiind ultima zi în care se mai pot face donaţii, zi în care sperăm ca Florin să adune banii necesari pianului fără să fie nevoit să vândă pianina donată, care cu siguranţă îşi va găsi un rost binemeritat în casa lui, unde şi fratele său este pianist, sau chiar la şcoală.

„Îi doresc din tot sufletul să devină un pianist renumit“

Ieri, la redacţie a venit un donator care ne-a impresionat cu povestea lui. Este vorba de o ieşeancă în vârstă de 81 de ani, care doreşte să-l ajute pe Florin cu 700 de lei din pensia ei şi a soţului. „Este o donaţie de suflet, am citit povestea lor, a celor doi fraţi. Mi-am dorit şi eu în copilărie un pian, însă nu s-a putut, părinţii nu au avut bani. Am învăţat din pasiune să cânt, mergeam şi repetam pe la prietenii care aveau, ori pe la vecini. Aş fi vrut să cânt mult mai bine şi mai mult. Lui Florin îi doresc din tot sufletul să devină un pianist renumit, şi să am şi eu ani, să-l pot asculta“, povesteşte pensionara, care nu a dorit să îşi facă public numele.

Cel de-al doilea donator de ieri este Antibiotice SA, care a făcut donaţia de 1.500 de lei, prin directorul Ioan Nani. „Întotdeauna am încercat să ofe­rim celor lipsiţi de resurse, dar cu un real potenţial, şansa de a reuşi în ceea ce îşi propun. Există mulţi copii deosebiţi, oameni pentru care astfel de iniţiative le poate schimba radical cursul vieţii. De aceea, prin Fundaţia Antibiotice Ştiinţă şi Suflet, vrem să ajutăm acest tânăr ta­lentat să îşi împlinească visul şi să reprezinte cu mândrie, peste tot în lume, comunitatea noastră“, a declarat el. Nici reprezentanţii şcolii ieşene nu au putut sta deoparte, Camelia Gavrilă, inspector general în cadrul ISJ, donând ieri în nume propriu suma de 500 de lei. „Mi se pare normal, noi l-am evaluat şi am conside­rat ca la final de liceu Florin să fie Elevul Anului. Vrem să contribuim şi noi, pentru ca această campanie să ajungă la final. Este un gest de bună-credinţă, îl ştim pe Florin şi îl sprijinim în demersul său“, ne-a declarat Camelia Gavrilă.

Cine se află pe onorabila listă

Încă din primele două zile de campanie, s-au arătat doritori să-l ajute pe Florin mai mulţi ieşeni. Primii ei au fost deputaţii Viorel Blăjuţ (2.000 de lei) şi Constantin Adăscăliţei (1.000 de lei). A urmat consilierul judeţean Cristian Stanciu, pre­şedinte al Fundaţiei FEG (1.000 de lei), şi deputatul Petru Movilă (500 de lei), apoi renumitul universitar şi matematician Mihai Adrian Corduneanu (400 de lei), Marian Şerbescu, director în cadrul Prefecturii, şi Felix Guzgă, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului (500 de lei împreună). În cursul zilei de vineri, alţi trei donatori importanţi au contribuit la listă. Este vorba de secretarul de stat în Mi­nis­terul Energiei Maricel Popa, care a donat 1.000 de lei, primarul Gheorghe Ni­chita, care a donat 500 de lei, dar şi doi donatori anonimi, care au donat fiecare câte 500 de lei. Printre cei mai noi donatori se numără şi omul de afaceri Viorel Coz­ma, patronul societăţii Conest SA, care a donat suma de 1.000 de lei.

Profesoara lui Florin i-a găsit acestuia un pian marca Petrov în Ungaria, la mâna a doua, de calitate, pentru care se cer 3.400 de euro. Pentru a aduce pianul acasă, este nevoie ca Florin să plătească şi transportul.

Cei care doresc să-l ajute pe Florin până la capăt să-şi procure un pian de calitate o pot face în contul BCR pe numele Florin Mantale: RO58RNCB0178141185860001. De asemenea, pot lua legătura direct cu redacţia „Ziarului de Iaşi“ (0232.271.271). Cei care doresc să ia legătura direct cu fa­milia o pot face la 0733.821158 (Florin) sau 0722592738 (tatăl, Vasile Mantale).

CITEȘTE ȘI:

Elevul navetist, un virtuoz al clapelor, ar putea avea sărbători cu adevărat fericite

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.