Vitezomanii riscă să rămână şi fără permis şi fără maşină

sâmbătă, 10 decembrie 2022, 20:59
1 MIN
 Vitezomanii riscă să rămână şi fără permis şi fără maşină

Şoferii români ar putea rămâne şi fără maşină, pe lângă suspendarea permisului de conducere, în anumite situaţii. Noi reguli şi amenzi uriaşe sunt prevăzute într-un nou proiect de lege. Este vorba despre un nou proiect de lege care prevede sancţionarea mai dură a vitezomanilor. Astfel, aceştia ar urma să rămână fără talon, iar maşina ar putea fi confiscată. Mai mult decât atât, autoturismele ar putea fi vândute. 

Proiectul de lege prevede măsuri mai aspre pentru vitezomani, astfel că oricine va depăşi viteza legală cu 100 de kilometri la oră va rămâne fără permisul de conducere, fără talonul maşinii şi ar putea rămâne şi fără autoturism.

Astfel că, dacă veţi fi surprins într-o zonă în care limita de viteză este de 50 de kilometri la oră şi aveţi 155 de kilometri la oră, veţi primi o amendă de 3.000 de lei, permisul va fi reţinut pentru şase luni de zile, iar talonul, de asemenea, va fi reţinut. Dacă altcineva va dori să conducă maşina la volanul căreia aţi fost surprins depăşind limita de viteză cu 100 de kilometri la oră, atunci autoturismul va putea fi confiscat şi valorificat de către stat.

Proiectul a fost depus la Senat şi a fost iniţiat de parlamentari PNL şi UDMR.

SURSA: Antena3.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii