Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.12.2023

Comunicat de presă

Vizită încununată cu succes a președintelui USR Iași în Chișinău (P)

GALERIE
vizita tanasa chisinau (3)vizita tanasa chisinau (2)
  • vizita tanasa chisinau (3)
  • vizita tanasa chisinau (2)
- +

Cultivarea și întreținerea unor relații bune cu Republica Moldova s-au regăsit de multe ori pe agenda politicienilor din țara noastră. În contextul războiului din Ucraina, aceste acțiuni se dovedesc a fi și mai importante, ele stând la baza unei bune colaborări cu vecinii noștri din partea estică și nord-estică.

O relație puternică între două state se construiește în timp, prin acțiuni de amploare diferită, începând de la vizite ale unor oficialități sau a unor persoane publice, desfășurarea împreună a unor programe sau proiecte și mergând chiar până la ajutor de orice fel, inclusiv financiar.

O astfel de vizită a avut loc de curând la Chișinău. Președintele filialei USR Iași, Tănasă Ștefan, a vizitat de curând capitala Republicii Moldova și, din spusele dumnealui, vizita a fost un succes.

Domnul Tănasă a fost întâmpinat de viceprimarul Municipiului Chișinău, doamna Cutasevici Angela și de șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Sănătate a primăriei Chișinău, domnul Boris Gîlca. Întâlnirea a fost structurată pe două părți. În prima dintre acestea, a fost vizitată  biblioteca publică aflată pe scuarul din centrul capitalei.

Biblioteca poartă numele scriitorului Mihai Eminescu și este una stradală, făcută special pentru ca iubitorii de lectură care sunt în trecere prin zonă, să poată răsfoi o carte în aer liber. Lansată în anul 2021, această inițiativă a fost posibilă datorită donațiilor de carte pe care le-au făcut diverse persoane, edituri și agenți economici.

Domnul Tănasă a făcut, de asemenea, o donație de carte către biblioteca stradală, fiind totodată impresionat de succesul acestui proiect, menționând în postarea pe care a făcut-o cu ocazia vizitei sale că: “Este îmbucurător să constați cum o astfel de acțiune trezește setea de cunoaștere, iar cetățeanul prin lectură ajunge să fie mai bogat cultural și spiritual”. Domnia sa a menționat și că ieșenii sunt mari iubitori de carte și, cu siguranță, o bibliotecă stradală ar fi binevenită și în Iași.

În a doua parte a vizitei, domnul Tănasă împreună cu cei doi oficiali au mers în Primăria din Chișinău, mai exact la Direcția Generală Asistență Socială și Sănătate. Acolo au fost prezentate proiectele aflate în derulare, dar s-a discutat și despre oportunitatea demarării unor proiecte noi care ar urma să dezvolte relațiile interinstituționale dintre orașele Iași și Chișinău.

Ca o concluzie a vizitei, domnul Tănasă a scris, în aceeași postare menționată mai sus, faptul că e foarte important să intensificăm relațiile de colaborare și să stabilim acorduri de cooperare între România și Republica Moldova în toate domeniile de activitate.

Mesajul de încheiere al postării, „Pe curând, Chișinău!”, ne relevă intenția domnului Tănasă de a mai vizita capital Republicii Moldova, ceea ce nu poate fi decât un semn bun. Sperăm ca și vizitele ulterioare să se desfășoare în cel puțin la fel de bune condiții.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Un caz şcoală despre cât preţ pune primarul Mihai Chirica pe interesul Iaşului şi al ieşenilor şi cât contează pentru el sintagma Iaşul – Capitala Culturală a României, de care, de altfel, abuzează în discursuri publice până la saţietate. E vorba de cazul Baia Turcească.

opinii

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Alexandru CĂLINESCU

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Fapt este că tânărul Pleșu se mișca dezinvolt nu numai în zona artelor plastice. dar și în teritoriul literaturii sau în acela al filosofiei. Teoretiza reușind să evite ariditatea conceptuală, era erudit fără pedanterie, scria de pe atunci admirabil, în egală măsură nuanțat și precis. Sunt pagini pe care, dacă îmi este permis să fac o supoziție, cred că le-ar semna și astăzi.

Jurnalul lui Asachi (7)

Neculai SEGHEDIN

Jurnalul lui Asachi (7)

Puțină lume poate reproduce un vers din Asachi, sau un titlu din opera acestuia. Puțini dintre noi știm ce a făcut, de fapt, Asachi în cultura română. Cu toate acestea, Asachi are o mare valoare simbolică, este un bun național, un blazon al culturii noastre, fiind, pur și simplu, …Asachi!

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

pr. Constantin STURZU

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

Următoarea „mişcare”, cea de a treia, este cea mai delicată şi necesită multă îndrăzneală. Vedem că Hristos nu-l cruţă deloc pe acel tânăr evlavios şi râvnitor, ci îi pune în faţă o alegere mai mult decât incomodă: aceea de a-şi vinde averea, de a împărţi totul săracilor şi de a urma cu totul Fiului lui Dumnezeu. 

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri