anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Vizită încununată cu succes a președintelui USR Iași în Chișinău (P)

GALERIE
vizita tanasa chisinau (3)vizita tanasa chisinau (2)
 • vizita tanasa chisinau (3)
 • vizita tanasa chisinau (2)
- +

Cultivarea și întreținerea unor relații bune cu Republica Moldova s-au regăsit de multe ori pe agenda politicienilor din țara noastră. În contextul războiului din Ucraina, aceste acțiuni se dovedesc a fi și mai importante, ele stând la baza unei bune colaborări cu vecinii noștri din partea estică și nord-estică.

O relație puternică între două state se construiește în timp, prin acțiuni de amploare diferită, începând de la vizite ale unor oficialități sau a unor persoane publice, desfășurarea împreună a unor programe sau proiecte și mergând chiar până la ajutor de orice fel, inclusiv financiar.

O astfel de vizită a avut loc de curând la Chișinău. Președintele filialei USR Iași, Tănasă Ștefan, a vizitat de curând capitala Republicii Moldova și, din spusele dumnealui, vizita a fost un succes.

Domnul Tănasă a fost întâmpinat de viceprimarul Municipiului Chișinău, doamna Cutasevici Angela și de șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Sănătate a primăriei Chișinău, domnul Boris Gîlca. Întâlnirea a fost structurată pe două părți. În prima dintre acestea, a fost vizitată  biblioteca publică aflată pe scuarul din centrul capitalei.

Biblioteca poartă numele scriitorului Mihai Eminescu și este una stradală, făcută special pentru ca iubitorii de lectură care sunt în trecere prin zonă, să poată răsfoi o carte în aer liber. Lansată în anul 2021, această inițiativă a fost posibilă datorită donațiilor de carte pe care le-au făcut diverse persoane, edituri și agenți economici.

Domnul Tănasă a făcut, de asemenea, o donație de carte către biblioteca stradală, fiind totodată impresionat de succesul acestui proiect, menționând în postarea pe care a făcut-o cu ocazia vizitei sale că: “Este îmbucurător să constați cum o astfel de acțiune trezește setea de cunoaștere, iar cetățeanul prin lectură ajunge să fie mai bogat cultural și spiritual”. Domnia sa a menționat și că ieșenii sunt mari iubitori de carte și, cu siguranță, o bibliotecă stradală ar fi binevenită și în Iași.

În a doua parte a vizitei, domnul Tănasă împreună cu cei doi oficiali au mers în Primăria din Chișinău, mai exact la Direcția Generală Asistență Socială și Sănătate. Acolo au fost prezentate proiectele aflate în derulare, dar s-a discutat și despre oportunitatea demarării unor proiecte noi care ar urma să dezvolte relațiile interinstituționale dintre orașele Iași și Chișinău.

Ca o concluzie a vizitei, domnul Tănasă a scris, în aceeași postare menționată mai sus, faptul că e foarte important să intensificăm relațiile de colaborare și să stabilim acorduri de cooperare între România și Republica Moldova în toate domeniile de activitate.

Mesajul de încheiere al postării, „Pe curând, Chișinău!”, ne relevă intenția domnului Tănasă de a mai vizita capital Republicii Moldova, ceea ce nu poate fi decât un semn bun. Sperăm ca și vizitele ulterioare să se desfășoare în cel puțin la fel de bune condiții.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.