anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Vizitatori în număr record la Noaptea Muzeelor: peste 13.000 la Muzeul Literaturii Române

GALERIE
Muzeul-National-al-Literaturii-Romane-Iasi-3
 • Muzeul-National-al-Literaturii-Romane-Iasi-3
- +

Noaptea Muzeelor a devenit, în acest sfârşit de săptămână, prilej de descoperire a celor mai interesante obiective culturale ale municipiului Iaşi. Doar la Muzeul Naţional al Literaturii Române au luat parte 13.082 de vizitatori! 

Cele 14 obiective din lanţul muzeal: Muzeul „Mihai Eminescu”, Muzeul Literaturii Române, Muzeul „George Topîrceanu”, Muzeul Poezie(i), Muzeul Teatrului Evreiesc în România, Muzeul Copilăriei în Comunism, Muzeul Pogromului de la Iaşi, Muzeul „Mihail Sadoveanu”, Colecţia „Istoria Teatrului Românesc”, Muzeul „Otilia Cazimir”, Muzeul „Vasile Pogor”-Casa Junimii, Vila Sonet, Muzeul „Sfântul Ierarh Dosoftei Mitropolitul” şi Muzeul „Vasile Alecsandri”, Mirceşti, au putut fi vizitate în intervalul 17-24.

Reprezentanţii muzeelor spun că evenimentul a fost o confirmare a muncii din ultima perioadă deoarece răspunsul ieşenilor a fost unul pozitiv şi entuziast. Aceştia mai adaugă că numărul vizitatorilor de anul acesta a fost unul record comparativ cu anii anteriori.

„A fost un eveniment important pentru noi, pentru că veneam cu Noaptea Muzeelor după deschiderea Casei Muzeelor, care a fost un proiect extrem de valoros pentru toţi cei care lucrăm aici, dar sperăm că şi pentru că nu numai pentru noi. Ne-am dorit să vedem ceea ce am văzut, că oamenii sunt interesaţi de un nou obiectiv, este în continuare nou, deşi a trecut deja un an. Totodată, am redeschis Casa Pogor, prin urmare, şi din perspectiva aceasta era important să vedem cât de mult sunt interesaţi ieşenii de un muzeu care acum prezintă un altfel de expoziţie personală”, a afirmat Lucian Dan Teodorovici, directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi.

În oraşul Iaşi s-a înregistrat a doua cea mai mare prezenţă din România, cu 34.647 de vizitatori înregistraţi pentru toate muzeele din administrarea Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, potrivit unei statistici realizate la nivel national.

Evenimentul este iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronat în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.