anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Vizitatorii nu mai au acces în spitale. Situație specială la „Sfânta Maria“

GALERIE
spital
 • spital
- +

La Spitalul „Sf. Maria“, părinţii au acces în anumite condiţii.

De ieri-dimineaţă, în spitalele ieşene a fost interzis accesul vizitatorilor, în urma unei hotărâri a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, în contextul stării de urgenţă declarate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în contextul noului Coronavirus.

Astfel, la intrarea în spitale a fost afişat anunţul conform căruia accesul vizitatatorilor şi al studenţilor este interzis. „La noi se asigură consultaţiile la parter, iar la etaje, unde sunt secţiile spitalului, nu mai au acces vizitatorii. Apelăm la bunăvoinţa tuturor, aparţinătorii trebuie să înţeleagă că este spre binele lor. Până acum nu am avut sesizări sau reclamaţii cu privire la această măsură“, a explicat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

O situaţie mai deosebită este la Spitalul de Copii „Sf. Maria“, unde pacienţii sunt minori şi au nevoie de sprijinul părinţilor. Astfel, conform conducerii unităţii medicale, ieri-dimineaţă, la o şedinţă a Comitetului Director s-a stabilit un nou set de reguli astfel încât părinţii să îşi poată vedea totuşi copiii. „Ne-am pus întrebarea dacă nu cumva ar fi o problemă în cazul în care o mamă nu ar ptuea să îşi vadă copilul în această perioadă. Am discutat cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică şi am stabilit ca părinţii să aibă acces în holul central şi copilul să poată fi adus acolo. De asemenea, accesul în secţie este permis doar în cazurile pacienţilor care sunt imobilizaţi la pat, cu condiţia ca părinţii să fie echipaţi corespunzător. De exemplu, după ce a ieşit din operaţie, mama trebuie să îşi vadă copilul. La noi este mai sensibil decât în cazul adulţilor“, a precizat ec. Corneliu Mihai, managerul unităţii medicale.

În cursul zilei de ieri au fost informaţi şi şefii de secţie, şi asistenţii medicali şefi cu privire la aceste reguli. Măsura este momentan valabilă până la finalul lunii martie sau până la noi reglementări, în funcţie de modul în care va evolua situaţia la nivel naţional.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.