Vocea copiilor contează! Proiectul PARLAMENTUL COPIILOR a ajuns la final! În curtea școlii a fost amenajat un superb colț verde (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 28.11.2021

Comunicat de Presă

Vocea copiilor contează! Proiectul PARLAMENTUL COPIILOR a ajuns la final! În curtea școlii a fost amenajat un superb colț verde (P)

GALERIE
Vocea copiilorProiectProiect 2Proiect 1
 • Vocea copiilor
 • Proiect
 • Proiect 2
 • Proiect 1
- +

În curtea Școlii Gimnaziale Ion Simionescu a fost amenajat un superb colț verde. Vedetele proiectului au fost elevii clasei a VII-a A: George Matasă în calitate de Președinte al Parlamentului Copiilor, Antonio Cristian Mihăilă și Ecaterina Drumea în calitate de Vicepreședinți, precum și Vasile Alin Gavrilaș și Laura Elena Velincov în calitate de Secretari.

Membrii Parlamentului Copiilor au redactat trei proiecte, iar în urma votului acordat de elevii, profesorii școlii și părinți a fost implementat proiectul redactat de Patrula de Mediu, care și-a propus amenajarea unui colț verde în grădina școlii, unde periodic se desfășoară activități formale și nonformale. 

Astfel, pe parcursul lunii octombrie copiii au confecționat un suport de lemn cu ghivece pentru flori, au plantat arbuști și plante de exterior, au decorat o alee cu pietre de marmură și au pictat un joc distractiv pe asfalt, în curtea școlii.  

Implementarea proiectului a fost posibilă prin achiziționarea materialelor și a arbuștilor în valoare de 2320 lei, acesta fiind un mini-grant oferit de Organizația Caritas Austria prin intermediul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași. Intrând în spiritul proiectului, voluntari elevi și părinți, cadre didactice de la clasele primare și gimnaziale s-au alăturat demersului de înfrumusețare a spațiului școlii și au donat flori de sezon. 

Pe toată durata proiectului, inclusiv în timpul vacanței de vară, elevii au participat la jocuri în are liber, la concursuri, ateliere de creație și la activități interactive de cunoaștere și autocunoaștere, relaționare armonioasă sau dezvoltare socio-emoțională.

De-a lungul celor șapte luni de proiect, în perioada martie-octombrie 2020, în diferite etape, activitățile desfășurate au fost sprijinite de profesorii diriginți și profesorii pentru învățământ primar: prof. Tofan-Vlădeanu Gheorghe, prof. Juncă Ciprian, prof. Iordache Simona, prof. Chinan Ramona, prof. Cojocariu Mihaela, prof. Pleșcan Mariana, prof. Chipriean Rodica, prof. Forgaci Maria, prof. Rotaru Alice, prof. Istrate Nicoleta și prof. Ciobanu Adriana.

„Școala are potențialul de a pune bazele educației civice, de a promova idealurile democratice, dar procesul este incomplet fără experiențe care-i ajută pe elevi să devină capabili să identifice problemele comunității, să descopere soluții de rezolvare a acestora, dar și modalități de implementare în viața reală. Proiectul Parlamentul Copiilor a oferit elevilor implicați experiențe specifice de învățare, care i-au ajutat să exerseze calitatea de cetățean activ, responsabil și sensibil la nevoile societății.” a subliniat directorul școlii, prof. Nicoleta Prepeliță, în calitate de coordonator al proiectului.  

„Proiectul „Parlamentul copiilor” a oferit elevilor noștri șansa de a-și dezvolta competențele de comunicare, cooperare și lucru în echipă, de a-și exersa calitățile de cetățeni implicați și responsabili, de a identifica problemele școlii și ale comunității în care trăiesc. Dar, mai ales, de a-și dezvolta capacitatea de a construi şi implementa proiecte adaptate la specificul local, în contextul societății de astăzi, confruntată cu numeroase și complexe provocări.” a precizat prof. Anca-Oana Nechifor, de asemenea în calitate de coordonator al proiectului. 

Parlamentul Copiilor este o componentă esențială a programului DARE (Dream-Achieve-Realize-Express), program regional care se desfășoară în trei țări: România, Republica Moldova și Ucraina. Acesta implică o metodă de lucru cu elevii, complexă la nivel de impact, prin elaborarea și implementarea de mici proiecte în comunitate. Metodologia oferă copiilor și tinerilor cadrul potrivit, în care vocea lor să își pună amprenta asupra comunității, identificând soluții la problemele existente și rezolvându-le prin implementarea de proiecte cu ajutorul unor mini-granturi. Partenerii noștri în cadrul acestui proiect au fost Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași și Organizația Caritas Austria.

Coordonatorul Parlamentului Copiilor la nivel local: Răzvan-Alexandru Micu, asistent social și reprezentant al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Iași.

Coordonatorii proiectului la nivelul școlii: prof. Nicoleta Prepeliță, directorul școlii, Anca-Oana Nechifor, profesor de istorie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Agentul 00oaie

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.