anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 10.12.2022

Comunicat de Presă

Vocea copiilor contează! Proiectul PARLAMENTUL COPIILOR a ajuns la final! În curtea școlii a fost amenajat un superb colț verde (P)

GALERIE
Vocea copiilorProiectProiect 2Proiect 1
 • Vocea copiilor
 • Proiect
 • Proiect 2
 • Proiect 1
- +

În curtea Școlii Gimnaziale Ion Simionescu a fost amenajat un superb colț verde. Vedetele proiectului au fost elevii clasei a VII-a A: George Matasă în calitate de Președinte al Parlamentului Copiilor, Antonio Cristian Mihăilă și Ecaterina Drumea în calitate de Vicepreședinți, precum și Vasile Alin Gavrilaș și Laura Elena Velincov în calitate de Secretari.

Membrii Parlamentului Copiilor au redactat trei proiecte, iar în urma votului acordat de elevii, profesorii școlii și părinți a fost implementat proiectul redactat de Patrula de Mediu, care și-a propus amenajarea unui colț verde în grădina școlii, unde periodic se desfășoară activități formale și nonformale. 

Astfel, pe parcursul lunii octombrie copiii au confecționat un suport de lemn cu ghivece pentru flori, au plantat arbuști și plante de exterior, au decorat o alee cu pietre de marmură și au pictat un joc distractiv pe asfalt, în curtea școlii.  

Implementarea proiectului a fost posibilă prin achiziționarea materialelor și a arbuștilor în valoare de 2320 lei, acesta fiind un mini-grant oferit de Organizația Caritas Austria prin intermediul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași. Intrând în spiritul proiectului, voluntari elevi și părinți, cadre didactice de la clasele primare și gimnaziale s-au alăturat demersului de înfrumusețare a spațiului școlii și au donat flori de sezon. 

Pe toată durata proiectului, inclusiv în timpul vacanței de vară, elevii au participat la jocuri în are liber, la concursuri, ateliere de creație și la activități interactive de cunoaștere și autocunoaștere, relaționare armonioasă sau dezvoltare socio-emoțională.

De-a lungul celor șapte luni de proiect, în perioada martie-octombrie 2020, în diferite etape, activitățile desfășurate au fost sprijinite de profesorii diriginți și profesorii pentru învățământ primar: prof. Tofan-Vlădeanu Gheorghe, prof. Juncă Ciprian, prof. Iordache Simona, prof. Chinan Ramona, prof. Cojocariu Mihaela, prof. Pleșcan Mariana, prof. Chipriean Rodica, prof. Forgaci Maria, prof. Rotaru Alice, prof. Istrate Nicoleta și prof. Ciobanu Adriana.

„Școala are potențialul de a pune bazele educației civice, de a promova idealurile democratice, dar procesul este incomplet fără experiențe care-i ajută pe elevi să devină capabili să identifice problemele comunității, să descopere soluții de rezolvare a acestora, dar și modalități de implementare în viața reală. Proiectul Parlamentul Copiilor a oferit elevilor implicați experiențe specifice de învățare, care i-au ajutat să exerseze calitatea de cetățean activ, responsabil și sensibil la nevoile societății.” a subliniat directorul școlii, prof. Nicoleta Prepeliță, în calitate de coordonator al proiectului.  

„Proiectul „Parlamentul copiilor” a oferit elevilor noștri șansa de a-și dezvolta competențele de comunicare, cooperare și lucru în echipă, de a-și exersa calitățile de cetățeni implicați și responsabili, de a identifica problemele școlii și ale comunității în care trăiesc. Dar, mai ales, de a-și dezvolta capacitatea de a construi şi implementa proiecte adaptate la specificul local, în contextul societății de astăzi, confruntată cu numeroase și complexe provocări.” a precizat prof. Anca-Oana Nechifor, de asemenea în calitate de coordonator al proiectului. 

Parlamentul Copiilor este o componentă esențială a programului DARE (Dream-Achieve-Realize-Express), program regional care se desfășoară în trei țări: România, Republica Moldova și Ucraina. Acesta implică o metodă de lucru cu elevii, complexă la nivel de impact, prin elaborarea și implementarea de mici proiecte în comunitate. Metodologia oferă copiilor și tinerilor cadrul potrivit, în care vocea lor să își pună amprenta asupra comunității, identificând soluții la problemele existente și rezolvându-le prin implementarea de proiecte cu ajutorul unor mini-granturi. Partenerii noștri în cadrul acestui proiect au fost Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași și Organizația Caritas Austria.

Coordonatorul Parlamentului Copiilor la nivel local: Răzvan-Alexandru Micu, asistent social și reprezentant al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Iași.

Coordonatorii proiectului la nivelul școlii: prof. Nicoleta Prepeliță, directorul școlii, Anca-Oana Nechifor, profesor de istorie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Victoria împotriva orgoliului

Nicolae GRECU

Victoria împotriva orgoliului

Fanii şi coechipierii îl pot ajuta pe Cristiano Ronaldo să treacă peste criza pe care o străbate acum.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (IV)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (IV)

Pledoaria epistolară pro domo a eroului central al poveștii de dragoste din mediile universitare de altădată capătă accente tensionate.

Proiectul de ţară

arh. Ionel OANCEA

Proiectul de ţară

În România, sintagma „proiect de ţară” este o vorbă în vânt confuză, în ciuda faptului că în preajma alegerilor mari politicienii o poartă ca pe odorul cel mai de preţ în meniul lor cu promisiuni. Au trecut treizeci şi trei de ani de pace, între timp războiul şi crizele generate de el sunt la graniţele noastre, şi proiectul de ţară nu a căpătat concreteţe. 

Interogaţii identitare

Alexandru CĂLINESCU

Interogaţii identitare

Într-un deceniu numărul adolescenţilor care se autodiagnostichează că sunt trans a crescut de 25 de ori! Un semnal de alarmă a fost tras, în urmă cu câteva luni, de manifestul lansat de zeci de oameni de ştiinţă şi intelectuali reputaţi, manifest în care este respinsă categoric teoria conform căreia sexele sunt construcţii sociale.

pulspulspuls

Se anunţă disvorţ cu năbădăi la un şef important. Iaca şi motivul ciudat!

Se anunţă disvorţ cu năbădăi la un şef important. Iaca şi motivul ciudat!

Dar gata, hai, ajunge cu veselia, vinul bun şi sarmalele calde cu varză fragedă: să vă spunem şi una tristă pe ziua de azi, ca să cadreze mai bine cu sfârşitul de săptămână ce bate la uşă, ce adesea nu-i prea plăcut. 

Caricatura zilei

Austria vrea

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.